Abone Ol

İlluminati gerçek mi yoksa bir efsane mi?

İlluminati hakkında bildikleriniz doğru mu? Peki ya bilmediğiniz neler var? İşte o soruların yanıtı...

İlluminati gerçek mi yoksa bir efsane mi?

İlluminati ismi topluluğun orijinal ismi değil! Kurucu Adam Weishaupt ilk olarak mükemmeliyetçi anlamına gelen "Perfectibilists" ismini seçtiyse de günümüzde bu isim kullanılmıyor.
İlluminati topluluğunun Almanya'nın Bavyera eyaletinde kuruluşu 1 Mayıs 1776 tarihine dayanıyor. Bu tarih Amerika Birleşik Devletlerinin kuruluşundan sadece birkaç ay önce. 1785 yılında Katolik Kilisesinin destek verdiği Bavyera hükümet ajanları tarafından kapatılan Illuminati'nin günümüzde var olduğuna dair hiçbir somut kanıt yok.

İlluminati ile ilgili çıkan söylentilerin arasında, dünyaca ünlü birçok isimin grup üyesi olduğu da yer alıyor. Yaptıkları el işaretlerinin İllumianti sembolleri olduğu söylenen ünlülerin arasında Miley Cyrus, Jay-Z, Beyonce, Lady Gaga, Rihanna, ,Madonna, Kanye West, Barack Obama, Papa ve Kraliçe II. Elizabeth de var. Bu gün düşünülenin aksine, İlluminati'nin kurulduğu günlerdeki hedefleri arasında batıl inançlar ve önyargılara karşı gelmek de var. Bavyera'da kurulan İlluminati, eyalet hükümetinin güçlerini suiistimal etmesine ve dini hayatın sosyal hayata müdahalesine de engel olmak istiyordu. Bu durum Bavyera hükümdarının ve Katolik Klisesi'nin İlluminati'yi kapatmak için verdikleri uğraşların sebebi olabilir.

İlluminati'nin ayrıca kadın haklarını savunduğunu ve kadınların eğitimini desteklediğini biliyor muydunuz? İlluminati'nin kurucusu Adam Weishaupt dini eğitim görmüş Almanyalı bir filozof. 1768 yılında huhkuk doktorasının bitiren Weishaupt 1772 yılında hukuk profesörü olmuş. Birkaç yıl sonra İlluminati'yi kurmuş ve kendisi için "Kardeş Spartaküs" ismini uygun görmüş.

Herşeyi Gören Göz ve Piramit sanıldığı gibi İlluminati sembolleri değil! İlluminati'nin kendileri için seçtiği orijinal sembolü merak ediyorsanız, okumaya devam edin...

İlluminati'nin orijinal nişanı bir kitabın üzerine konmuş Minerva'nın Baykuşu. Bilgelik tanrıçası Minerva, karanlıkta görebilen baykuş ve üstünde durduğu kitap birlikte yorumlandığında bilgelik, iç görü ve öğrenmeyi temsil ediyorlar. Bavyeralı İlluminati ile Özgür Masonlar birbirlerinden farklı topluluklar olsalar da ortak özellikleri yok değil!

Masonlar gibi İlluminati üyeleri de gizlilik ve itaat üzerine yemin etmek zorundaydı. Kendi içlerinde 3 sınıfa ayrılan İlluminati üyeleri, yeni üyelerini sık sık var olan Mason klüplerinden seçiyorlardı. Aydınlanma döneminin özgür düşünen entelektüellerinden oluşan bu gizli topluluğun kurulduğunda sadece 5 üyesi olduğu ancak sonraki 10 yılda 2000 üyeyle Avrupa'ya yayıldığı düşünülüyor.