Abone Ol

iCloud Hesapları Nasıl Hacklendi? Hangi Ünlülerin Fotoğrafları Sızdı?

Daha önce Jennifer Lawrence ve Kate Upton'ın fotoğraflarının internete sızmasının ardından bu kez de Justin Bieber ile yaşadığı aşk ile dünyaya adını duyuran 22 yaşındaki şarkıcı Selena Gomez'in fotoğrafları hacklendi.

iCloud Hesapları Nasıl Hacklendi? Hangi Ünlülerin Fotoğrafları Sızdı?

Sosyal medya hesapları ve forumlarda bir anda patlama yaşatan fotoğraflar hakkında yorum yapan birçok kullanıcı fotoğrafların Selena Gomez'e ait olduğunu iddia etti. Bu iddianın en büyük kanıtı ise fotoğraftaki kişi ile Selena Gomez'in göğsünün üst bölümünde yer alan iki adet ben...

Model Kate Upton, oyuncu Jennifer Lawrence ve şarkıcı Selena Gomez'in ardından başka hangi ünlülerin fotoğraflarının yayınlanacağı ise merak konusu oldu.

Aralarında Jennifer Lawrence ve Kate Upton gibi isimlerin de bulunduğu 100 ünlünün özel fotoğrafları, iPhone’un veri depolama uygulaması iCloud üzerinden hacklendi. Fotoğraflar bir bilgisayar korsanı tarafından ‘4chan’ isimli internet sitesinden yayınlandı; dünya gündeminin ilk sırasına yerleşti.

iPhone kullanan ünlülerin fotoğrafları internete sızdı! Bunlar arasında Rihanna’dan Kate Upton’a pek çok isim var iPhone’un veri depolama uygulaması iCloud’u ele geçiren bir hacker grubu, sosyal medyayı birbirine kattı.

Ünlülere ait fotoğrafları ‘4chan’ adlı internet sitesine yükleyen bilgisayar korsanları, şarkıcı ve oyuncuların ‘mahrem’ini gözler önüne serdi. Özel hayatları didiklenen ünlülerin iCloud hesaplarına nasıl ulaşıldığı ise bilinmiyor.

Fotoğrafları ele geçirilen isimler arasında Jennifer Lawrence, Kim Kardashian, Victoria Justice, Kate Upton, Rihanna, Kelly Brook ve Mary Kate Olsen var.

NE KADAR GÜVENLi?

Ünlü isimlerin fotoğraflarının internete sızdırılmasının ardından iCloud'un güvenliği tartışılmaya başlandı. Bir Apple uygulaması olan iCloud, telefon veya tabletteki fotoğrafları ve diğer bilgileri yedeklemeyi sağlıyor. Kişinin senkronize ettiği herhangi bir internet bağlantılı başka bilgisayar veya cihazdan tüm bilgilere, belirlenen şifre sayesinde erişilebiliyor.

Apple'a göre, kişinin şifresi bilinmediği sürece hesaba giriş yapılması mümkün değil! 3'üncü şahıslar tarafından erişimin zor olması için şifrenin özgün ve zor olması gerekiyor. Aksi halde hacker, şifre tahmini yaparak veya kişinin e-posta adresini bularak rahatlıkla hesaba girebiliyor.Teknoloji uzmanları kullanılan tüm cihazlara giriş şifresi koymayı öneriyor.