75 yaşındaki film yıldızı Depardieu, iki kadına cinsel saldırıyla suçlandığı davada hakim karşısında

Fransız film yıldızının sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmayacağı açıklandı

75 yaşındaki film yıldızı Gerard Depardieu'nün 2021'de "Les Volets Verts" filminin çekimleri sırasında iki kadına cinsel saldırıya bulunmakla suçlandığı davada bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak. Ancak Fransız film yıldızının sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmayacağı açıklandı.

Mahkeme duruşmayı yapacak ancak sanığın çapraz sorgusu ve karar başka bir tarihe ertelenecek.

200'den fazla filmde rol alan ve Fransız sinemasının bir ikonu olarak kabul edilen aktörün davası bugün Paris'te başlayacak. Depardieu’nün hüküm giymesi durumunda beş yıla kadar hapis cezası alabileceği, ancak hapis cezasının ertelenerek yüklü bir para cezasına çevrilmesinin daha olası olduğu bildirildi.

Depardieu, iddiaları "hiçbir zaman bir kadına tacizde bulunmadığını" ifade ederek reddetmişti. 

Depardieu'ya yapılan suçlamanın "sanatın kendisine yapılmış bir saldırı" anlamına geldiğini söyleyen bir grup oyuncu ve yönetmen tarafından destek gören oyuncunun davası, aynı zamanda Fransa'da büyüyen “MeToo hareketi” için büyük bir an olarak görülüyor.

Macron’un sözleri öfke uyandırmıştı
Harvey Weinstein tecavüz davası sırasında Amerika'da ivme kazanan MeToo hareketi, kadınlara yönelik cinsel şiddeti vurgulamak ve yetkililerin daha fazla harekete geçmesi için baskı yapmak amacıyla başladı ve bütün dünyaya yayıldı. Hareket, film yapımcılığı gibi cinsel tacize sıklıkla göz yuman erkek egemen alanları odağına alıyor.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un oyuncuyu “Fransa’nın gururu” olarak tanımlaması, tepkilere yol açtı.

Fransız aktris Lea Seydoux, Macron'un sözlerinin "çılgınca" olduğunu söyleyerek "Ülkemiz hakkında çok kötü bir imaj veriyor" demişti. 

Hayranları tarafından “asi” olmasıyla övülen Depardieu’nün popülerliği, sn zamanlarda ortaya çıkan cinsel saldırı iddialarıyla düştü.

Depardieu, Paris'teki evinde aktris Charlotte Arnould'a iki kez tecavüz etmekle suçlanmasının ardından gelecek yıl başka bir davayla karşı karşıya kalacak.