Ali Yerlikaya yardım çığlığını duydu: Taciz ve şantaj mağduru Fatma Akbaş koruma altına alındı

Üniversite öğrencisi Fatma Akbaş, maruz kaldığı şantaj, tehdit ve cinsel saldırıyı sosyal medyadan paylaştığı videoyla yardım istedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Akbaş koruma altına alınarak olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ordu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde eğitim gören 19 yaşındaki Fatma Akbaş, kamuoyuna seslenerek yaşadığı korkunç olayları açıkladı. Üniversite yıllarında tanıştığı kişiler tarafından şantaj, tehdit ve cinsel saldırıya uğradığını belirten Akbaş, yaşadıklarını anlatırken destek talebinde bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya paylaşılan videoyla genç kızı koruma altına alındığını olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Genç kız, sosyal medyada paylaştığı videoda, ilk üniversite yıllarında tanıştığı İlker Sarı ve Mehmet adında kişilerle güven ilişkisi kurduğunu, bu kişilerle bir kız arkadaşıyla birlikte İstanbul'a gittiklerini anlattı. İstanbul'da eğlenmek için gittikleri bir mekanda içki içtikten sonra bayıldığını ve bilinci kapalıyken cinsel saldırıya uğradığını ifade eden Akbaş, yaşadıklarını şu sözlerle dile getirdi:

"İstanbul'a iki erkek ve iki kız olarak gittik. Bir mekanda içki içtim, bayıldım. Bilincim kapalıyken bir yere götürülüp cinsel saldırıya uğradım. O anlarda videolarım çekildi ve telefon arşivim çalındı."

ŞANTAJ VE TEHDİTLERLE SUSTURULDU

Fatma Akbaş, olayın ardından sürekli olarak şantaj ve tehditlere maruz kaldığını belirtti. Baygın halde çekilen videolar ve çıplak fotoğraflarıyla ailesi göndermekle tehdit edildiğini, otoparkta silahla ölümle tehdit edildiğini anlatan Akbaş, bir yıl boyunca susturulduğunu söyledi:

"Videolarım ve fotoğraflarımla beni tehdit ettiler. Aileme göndermekle korkuttular. Otoparkta silahla ölüm tehdidi aldım. 'Seni öldürürüm, hayatını karartırım' diyerek bir sene boyunca susturdular. Korkudan kimseye bir şey anlatamadım."

AKBAŞ ADINA DOLANDIRICILIK YAPILDI

Fatma Akbaş, kendisine şantaj ve tehditlerle baskı uygulanırken, adına dolandırıcılık yapıldığını ve bu nedenle 8 yıl hapis cezası alma riskiyle karşı karşıya kaldığını belirtti. Bu süreçte tamamen susturulduğunu dile getiren Akbaş, artık yardım çağrısında bulundu:

"Benim adıma dolandırıcılık yapmışlar. Hiçbir şeyden haberim yok, ama 8 yıllık hapis cezasıyla yüz yüzeyim. Bir yıl boyunca korkudan kimseye anlatamadım. Artık dayanacak gücüm kalmadı."

YARDIM ÇAĞRISI: "SUÇSUZ YERE HAPSE GİRMEK İSTEMİYORUM"

Akbaş, yaşadığı bu zorlu süreçten çıkış yolu olarak kamuoyundan yardım istedi. Suçsuz yere hapse girmek istemediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Ben 19 yaşındayım, hayatımın en güzel dönemindeyim. Beni tehdit ediyorlar, şantaj yapıyorlar. Hayatımı kararttılar. Canımdan olmak istemiyorum, ailemden kopmak istemiyorum. Lütfen bana yardım edin. Bir senedir sustum Artık dayanacak gücüm yok. Hayatım karardı, artık tek parça bu yükü taşıyamıyorum. Lütfen sesimi duyun bana yardım edin."

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA ALTINA ALDI VE SORUŞTURMA BAŞLATTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Fatma Akbaş’ın koruma altına alındığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

"18.10.2024 günü sosyal medyadan yayın yapan F.A. isimli kızımızın Karabük ili Safranbolu ilçesinde olduğu tespit edilmiştir. Aynı gün gece saat 23.50 sıralarında kendisiyle irtibata geçilmiştir. Karabük Valiliğimiz koordinesinde; Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile birlikte çalışılarak güvenlik ve koruma tedbirleri sağlanmıştır. Kızımız devletimizin koruması altındadır. Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Akbaş’ın psikolog eşliğinde ifadesini almıştır ve soruşturma devam etmektedir."

Fatma Akbaş’ın yaşadığı korkunç olaylarla ilgili soruşturma sürerken, İçişleri Bakanlığı, genç kızın güvenliğini sağladıklarını ve adli süreçlerin titizlikle yürütüldüğünü bildirdi.