Alo RTÜK'ü meşhur etti!!! Kurtlar Vadisi Terör dizisinde RTÜK reklamı şaşırttı!!!

'Kurtlar Vadisi Terör'ün ilk bölümüne ALO RTÜK damgasını vurdu. Şikâyet hattının telefon numarasının yer aldığı reklam, dizi boyunca tam 4 kez yayımlandı

ALO RTÜK'ü meşhur etti

'Kurtlar Vadisi Terör'ün ilk bölümüne ALO RTÜK damgasını vurdu. Şikâyet hattının telefon numarasının yer aldığı reklam, dizi boyunca tam 4 kez yayımlandı

Ekrana gelmeden 'yasaklanması' istenen "Kurtlar Vadisi Terör"ün ilk bölümü, daha önce ilan edildiği gibi perşembe gecesi saat 22.00'de yayımlandı. Aynı saatlerde Show TV önünde toplanan bir grup gösterici, dövizler ve sloganlarla yayını protesto etti. Dizi yayındayken, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun şikâyet hattı ALO RTÜK'ü tanıtan reklamın Show TV'de dört kez yayımlanması da dikkat çekti. RTÜK'ün, şikâyet hattı reklamının prime time kuşağında iki kez yayımlanmasını istediğini belirten Show TV Genel Yayın Yönetmeni Saner Ayar şunları söyledi:

'İzleyenlere adres gösterdim'

"RTÜK Şikayet Hattı'nın reklam filmini 'Kurtlar Vadisi Terör'de özellikle dört kez yayınlattım. Bu dizi daha yayımlanmadan 'Yayımlanmasın' diye kampanyalar yapıldı. Oysa bir yayıncı olarak beni denetleyen bir kurum var, o da RTÜK. Ekrana getirdiğimiz her şeyi izliyor, bir yanlış yapılmışsa da gereğini yapıyor. O reklam filmini dört kez yayımlatarak izleyenlerin şikâyetlerini ya da memnuniyetlerini bildirmeleri gereken doğru adresi göstermiş oldum."

12.5 milyon kişi izledi

Saner Ayar, Show TV'nin önündeki gösteriyle ilgili olarak da "Bunlar sivil toplum hareketleri. Saygın bir şekilde fikirlerini beyan ediyorlar. Ama o gece şöyle bir tablo vardı dışarıda: 50 polis, 50 basın mensubu, 8 de eylemci" dedi. Öte yandan tartışmaların odağındaki dizi, ilk bölümüyle 22.4 reyting ve 48.3 izlenme payı elde ederek açık arayla günün en çok izlenen yapımı oldu. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in kardeşi Tarkan Tüzmen'in de rol aldığı "Kurtlar Vadisi Irak"ın ilk bölümünü 12.5 milyon kişi izledi.

İki diziye bir müzik!

"Kurtlar Vadisi Terör" ile "Köprü" dizisinin müzikleri arasındaki benzerlik dikkat çekti. "Kurtlar Vadisi"nin beğenilen müziklerine imza atan Gökhan Kırdar-Lopus, dizi ekrana veda edince Star TV için çekilen "Köprü" dizisiyle anlaştı. Bu arada "Kurtlar Vadisi Terör"ün teklifini de kabul etti. Ekibin, "Köprü"nün sahnelerinde kullandığı müziklerle "Kurtlar Vadisi Terör"ün benzer sahnelerinde kullandığı müzik neredeyse aynıydı

YÜKSEL AYTUÄž'DA BUNLARI YAZDI

Polat'ı öpecek MİT başkanı çıkacak mı?

Kurtlar Vadisi Terör, beklendiği gibi senaryosunu milli duygular, şehit analarının gözyaşları, yıllardır teröre binlerce şehit vermiş bir ülkenin mağdur vatandaşlarının yorgunluk ve yılgınlıkları üzerine oturtmuştu. Ancak ekrana beklediğimden daha "yumuşak" bir iniş yaptı.

Dizinin senaristleri, "halklar arasındaki cepheleşmeyi arttırmak, aşırı milliyetçi yaklaşımları cesaretlendirerek yeni kanun dışı suikastçılar yaratmak" merkezli eleştirileri bertaraf etmek için, "vatanını milletini seven hiç kimsenin itiraz edemeyeceği" sembol sahnelerden yararlanmışlardı. Karakol basıp, askerlerimizi şehit eden, yol kesip, öğretmenleri, polis ailelerini ya da izne giden askerleri kurşuna dizen teröristlere karşı mücadele eden Polat Alemdar'a "tepki göstermeyi" vatan hainliğiyle eşit tutacak bir anlatıma baş vurulmuştu.

Şehit verdiği iki oğluna mezarlıkta ağıt yakan, PKK'nın elinde piyon olarak kullanılan kızını eşkıyanın elinden almak için "çaresiz kalan" annenin sığındığı çatı, devlet değil, Polat'ın ofisi oldu. Polat da durumdan vazife çıkartarak, "yangına 4 kova su atmak için" harekete geçti. Bakalım yıllar sonra onu da yanaklarından öpecek bir MİT Başkanı çıkacak mı? Dizide devletin Güneydoğu politikasına da sert göndermelerde de bulunuldu. Örneğin Deli Hikmet, "Başımıza ne geldiyse 'abartmayın bu işleri' lafından geldi. Konuş, konuş... Sen de devlet gibi konuş" diyerek arkadaşını payladı. Polat ise "Biz daha meselenin adını bile koyamadık.

Kimi diyor Doğu sorunu, kimi diyor Güneydoğu meselesi, kimi diyor Kürt sorunu... Çocuk doğarken ismi konulur. Bizimki delikanlı oldu, 22'sini bitirdi, 23'den gün aldı" diyerek, hükümet politikalarının yetersizliğine vurgu yaptı. Dizide ABD tarafından desteklenen "yeni düşman" olarak betimlenen Sero adlı Kürt lider ise ekran başındaki pek çok kimseye Serdar Barzani'yi çağrıştırdı. Batılı destekçisi, terörü metropollere yaymasını istediği Sero'ya "Sen bana İstanbul'u ver. Ben sana bütün Ortadoğu'yu vereyim" derken, Sero'da cevaben "Ben sana bu ülkeyi böleyim, sen bana istediğin tarafını ver" diyordu.

Dizi, teknik açıdan "aceleye gelmiş" hissi uyandırdı. Özellikle montaj hataları, açıkça görülecek kadar barizdi. Planlar arasında unutulan resim kareleri, gözleri yordu. Dizinin müzikleri ise Star TV'deki Köprü dizisinin müziklerine çok benziyordu. Zira her iki dizinin de müziklerini Gökhan Kırdar Loopus yapmıştı