Aydın Doğan için zorla mahkemeye getirme kararı çıkartıldı
Drej Ali davasında ifadeye davet edilmesine rağmen bir türlü adliyeye gitmeyen Aydın Doğan hakkında savcılık, zorla getirme kararı çıkardı.
Doğan Grubu'nun patronu Aydın Doğan, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan Coşkun'un Nişantaşı'ndaki evi önünde saldırıya uğraması ardından gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında, "Nuru Osmaniye'deki gazete binamı mafya bastı. İlan servisinde çalışan kızlarımızı yerde sürükledi. Polise haber verdik. Polis götürdü ve sebebi anlaşıldı. Mafya meşhur Drej Ali dedi ki, 'Siz bizi haber yaptınız onun için bastık.' Olay karanlık kalmadı" demişti.
"AYDIN DOĞAN DOĞRU SÖYLEMİYOR"
Aydın Doğan hakkında bu beyanının yalan olduğu iddiasıyla yapılan şikâyet üzerine soruşturma açılmış iddianın hedefindeki Ali Yasak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verip, "Aydın Doğan doğru söylemiyor. Yargılanıp beraat ettiğim bir olayı gerçekmiş gibi anlatıyor" demişti.
"O DAVADAN BERAAT ETTİM"
Savcılıkça başlatılan soruşturma çerçevesinde müşteki sıfatıyla ifade veren Ali Yasak ifadesinde, "1990'da adamlarımla Aydın Doğan'ın gazetesini basıp çalışanlarını yaraladığım iddiasıyla dava açıldı. Ancak yapılan yargılama sonucu ben ve kardeşim beraat ettik. Karar Yargıtay aşamasından da geçerek kesinleşmiştir. Size kararın bir örneğini sunuyorum. Buna rağmen Aydın Doğan gazetecilere adımı vererek, beraat ettiğimi bildiği bir olayda itham ederek hakaret etmiştir. Davacı ve şikâyetçiyim." sözlerini kullanmıştı.
ZORLA GETİRME ÇIKTI
Savcılığın olay ile ilgili Aydın Doğan'a gönderdiği ifade davetine rağmen Aydın Doğan'ın ifade davetine icabet etmediği anlaşıldı. Yazılı savunma yapan ve yaşlılığını öne sürerek adliyeye gelmeme yönünde irade gösteren Aydın Doğan hakkında Cumhuriyet Savcısı Faruk Söker tarafından zorla getirme kararı çıkarıldı. Aydın Doğan zorla getirme kararına rağmen ifadeye gitmezse hakkında yakalama kararı çıkarılacak.