Bahçeli'den Müsavat Dervişoğlu'na yağlı urgan yanıtı: Burnundan fitil fitil getiririz

PKK, Türk'ün de Kürt'ün de yaşayan her canlının düşmanıdır. ayın Cumhurbaşkanımızın terörü kaynağında yok etme, terör devletinin kurulmasını engelleme mücadelesinde sonuna kadar yanındayız"

MHP lideri Devlet Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan için yaptığı "TBMM'de konuşsun, terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini haykırsın!" çağrısının ardından ilk kez konuştu. "Şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak hiçbir yanlışın içine girmedik." diyen Bahçeli, kendisine tepki göstermek için yağlı urgan fırlatan İyi Parti Genel Başkan'ı Müsavat Dervişoğlu'na da isim vermeden yanıt verdi.

Bahçeli, "Hiç kimse bizimle Türklüğe hizmet kulvarında vatanseverlik yarışına girmesin. Siyasi şovlara, iplikçi kavgalarına, yağlı urgan ölçüştürmeye heves etmesinler. Heveslerini kursaklarında teker teker bırakır, burunlarından fitil fitil getiririz." dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, , Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen "Vefatının Yüzüncü Yılında Ziya Gökalp Sempozyumu"nda konuştu.

Aziz şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak hiçbir yanlışa girmedik, girmeyiz." diyen Bahçeli, "Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi iki taraf için dini ve siyasi farzdır. Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir. Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir." ifadelerini kullandı.

PKK'nın üstlendiği TUSAŞ saldırısında şehit düşenlere rahmet dileyen Bahçeli, "Saldırı PKK/YPG'nin kimin maşası olduğunu gösterdi. PKK, Türk'ün de Kürt'ün de yaşayan her canlının düşmanıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın BRICS toplantısına katıldığı gün, bizim de salı günkü tarihi çıkışımızın hemen ardından terör örgütleri Türkiye'ye kanlı mesaj vermişlerdir. Bu kanlı mesajı ayaklarımızın altında çiğniyoruz." şeklinde konuştu. 

"Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi farzdır"

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Merhum Ziya Gökalp'i doğru tanımak özellikle Türk milliyetçilerin temel önceliği olmalıdır. Bana göre merhum Gökalp layıkınca anlaşılmış değildir. Çağının bütün modern ve pozitif bilgilerini kuyumcu titizliğiyle inceleyen bilim insanıdır. Bu çalışmaları ve hayranlık uyandıran çalışkanlığı, onu bir adım öne taşımış ve gıpta ile takip edilen Türk filozofu yapmıştır.

(Ziya Gökalp) Özünün has bahçesinde filizlenen her sözü, her eseri, her teklifi düşünce hayatımızda irfan, irade ve itibar anıtı gibi yükselmiştir.

Türkler ile Kürtler 1000 yıllık ortak tarih ve coğrafya sonucunda maddi ve manevi bakımlarda birleşmişlerdir. Bugün ortak tehlikeler karşısında duruyorlar. Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi iki taraf için dini ve siyasi farzdır. Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir. Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir.

Ziya Gökalp, Mondros Mütarekesi karşısında 'İşlenmiş suçum yoktur. Bir yere gitmeyeceğim' diyen cesur, gözü pek, geri adımı olmayan bir vatanseverdir. Büyükada'da toplanan bir avuç aydın arasında bulunan Ziya Gökalp, 'Çare Türk'ün kendisine gelmesinden ibarettir.' demiştir.

Türkler her felaket zamanında içlerinden çıkacak bir kahraman tarafından temsil edecekler, Ergenekon Destanı'ndaki bozkurt gibi onları selamete ulaştıracaktır. İşte o bozkurt Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmuştur. Milli Mücadele de ikinci Ergenekon sürecidir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. yıl dönümünde her türlü tehdidi dalga boyu yükselen cinayet planlarını milli dayanışma ruhuyla berhave etmekten başka ikinci bir seçenek tanımayacağız. Biz dersimizi tarihten satır satır aldık. Türküz, Türkçüyüz, kaynağını Türkistan mülküsünde bulmuş Türk milliyetçileriyiz. Aziz şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak hiçbir yanlışa girmedik, girmeyiz. Hiç kimse bizimle Türklüğe hizmet kulvarında vatanseverlik yarışına girmesin. Siyasi şovlara, iplikçi kavgalarına, yağlı urgan ölçüştürmeye heves etmesinler. Heveslerini kursaklarında teker teker bırakır, burunlarından fitil fitil getiririz.

"PKK Türk'ün de Kürt'ün de yaşayan her canlının düşmanıdır"

Saldırı PKK/YPG'nin kimin maşası olduğunu gösterdi. PKK, Türk'ün de Kürt'ün de yaşayan her canlının düşmanıdır Sayın Cumhurbaşkanımızın BRICS toplantısına katıldığı gün, bizim de salı günkü tarihi çıkışımızın hemen ardından terör örgütleri Türkiye'ye kanlı mesaj vermişlerdir. Bu kanlı mesajı ayaklarımızın altında çiğniyoruz.

"CHP halkçılığı zümrecidir; en büyük halkçı MHP'dir"

CHP halkçılığını seçkinci, zümreci dayatmacı bir anlayış olarak görüyoruz. Türk siyasetinde gerçek halkçı Milliyetçi Halk Partisi'dir"

"Terörü kaynağında yok etme mücadelesini destekliyoruz"

Terörsüz Türkiye'ye ulaşacağımıza inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın terörü kaynağında yok etme, terör devletinin kurulmasını engelleme mücadelesinde sonuna kadar yanında olacağımızın bir kez daha kararlı bir şekilde ilanını yapıyorum."