Cem Garipoğlu’nun mezarı açıldı...Mezarda kemik ve bir adet poşet bulundu

Cem Garipoğlu'nun mezarı bugün açıldı. Fethi kabir işlemleri sırasında tutulan tutanağa Odatv ulaştı. Garipoğlu'nun mezarında kemik ve bir adet poşet bulundu. Karabulut ailesinin avukatları mezarın değiştirilme ihtimaline karşı Y kromozomunu tespit eden DNA talep etti.

Türkiye'yi 2009 yılında sarsan Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu, yargılandığı süreçte 7 ay boyunca saklanmış ve avukatı Aytekin Kaya ile birlikte 17 Eylül 2009 günü Bahçelievler polis merkezine giderek teslim olmuştu.


Yargılama sonucunda Garipoğlu, 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Katil zanlısı cezaevine girdikten kısa bir süre sonra 10 Ekim 2014 tarihinde Silivri Cezaevi'nde intihar etti. Garipoğlu'nun ölümü, Karabulut ailesi tarafından şüpheli bulundu. Bu kapsamda Süreyya Karabulut, yıllarca fethi kabir işleminin yapılması için mahkemeye başvurdu.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezarın açılıp açılmamasıyla ilgili son kararını geçen günlerde verdi. Savcılık, Garipoğlu'nun mezarının bulunduğu Karacaahmet Mezarlığı'nda fethi kabir işlemi gerçekleştirilmesine karar verdi. Bu nedenle ilk olarak Garipoğlu ailesine haber verildi. Cem Garipoğlu'nun mezarı bugün (3 Ekim) saat 11.00'de açılacak. Adli heyetin olacağı mezarlıkta herhangi bir delil kaybının olmaması için güvenlik güçleri de önlem alacak. Bu sırada Garipoğlu'nun yakınları da mezarlıkta bulunacak. Fethi kabir işlemi süresince olay anı kaydedilecek ve adli tabipte hazır olacak. Mezardan çıkarılacak ceset parçaları İstanbul Adli Tıp Kurumu'na belediye ekipleri tarafından götürülecek.


Öte yandan saatin 11.10 olmasıyla, fethi kabir işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için mezar üstünde bulunan palmiye ağaçları kesildi. Adli Tıp Kurumu uzmanları hazırlıklarını sürdürüyorlar. 11.27 itibarıyla Cem Garipoğlu'nun mezarının açılma işlemi başladı. Kazı çalışmaları esnasında görüntü alınmaması için perde çekildi.

Öte yandan Garipoğlu ailesinden sadece avukatları fethi kabir işlemine katıldı. Garipoğlu'nun mezarından örnek alınmayacağı, tüm parçaların çıkarılarak inceleneceği belirtildi. Bu kapsamda bir tabut getirildi. 12.30 itibarıyla Garipoğlu'nun naaşı, mezardan çıkarılarak getirilen tabuta kondu. Tabut, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.
69

CEM GARİPOĞLU'NUN FETHİ KABİR İŞLEMİNİN TUTANAĞINA ODATV ULAŞTI

KİMLER HAZIR BULUNDU

Bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilen Garipoğlu'nun mezarındaki fethi kabir işleminin tutanağına Odatv ulaştı. Tutulan fethi kabir tutanağında işlem sırasında Cumhuriyet savcısı, 3 Adli Tabip, Garipoğlu ailesinin avukatı Orhan Şahin ve Karabulut ailesinin avukatları avukat Rezan Epözdemir, Murat Öksüz, Esma Altındal Koçak hazır bulunduğu kaydedildi.

KEFEN YOK POŞET VAR

Tutanakta Cem Garipoğlu'nun açılan mezarındaki naaşı çevreleyen kefen veya bez parçasının bulunmadığı, mezarda şahsa ait kafatası, her iki üst ve alt ekstremite büyük kemikleri, skapula (omuz) kemikleri, pelvis (kasık) kemikleri, sakrum, kosta (kaburga), vertebra (omurga), diş ve soketleri, el ve ayak kemikleri ve bir adette 30x30 boyutlarında düğümü olan naylon poşet bulunduğu kaydedildi.

"GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINMADI"

Karabulut ailesinin avukatları, fethi kabir tutanağına geçen ifadelerinde kemik ve kafatasının dağınık bir şekilde mezarda yer aldığını ve kefen bulunmadığını kaydetti. Karabulut ailesinin avukatları ifadelerinde 26 Eylül'den itibaren sonraki 4 gün içinde güvenlik güçleri tarafından herhangi bir önlem alınmadığını tespit ettiklerini belirttiler. Avukatlar, mezarların değiştirilmiş olma ihtimaline karşı bu nedenle Garipoğlu ailesinin erkeklerinin YSTR DNA (erkek bireyler arasında ki akrabalık bağını belirlemek için yapılan test) örneğinin alınmasını talep ettiler.

Konuyla ilgili konuşan avukat Rezan Epözdemir, konuyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Mezardan kefen çıkmadı. Kafatası ve kemikler dağınıktı. Ceset bütünlüğü yoktu. Garipoğlu ailesinden kimse gelmedi. Bunlar tutanağa geçildi" dedi.