Cenk Cihat Şehadet sloganıyla Starbucks ve Burger King'i basanları Polis ve bekçiler seyretmiş

Diyarbakır'da Burger King ve Starbucks şubelerine bir grup "Cenk, cihat ve şehadet" sloganları atarak eylem yaptı. Konuyla ilgili 16 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır’daki, Starbucks ve Burger King baskınında, polis ve bekçilerin olayı görmelerine rağmen müdahale etmedikleri ortaya çıktı.

Diyarbakır'da bir grup, 22 Haziran'da Kayapınar ilçesinde bulunan Mahabad Bulvarı'ndaki Starbucks ile Sur ilçesinde bulunan Burger King şubelerine saldırı düzenledi. Saldırganlar, içeride bulunan bazı kişileri darbetti. 

Diyarbakır'da Burger King ve Starbucks şubelerine, "Cenk, cihat ve şehadet" sloganlarıyla yapılan eylem sonrası mekanda kahve içen insanlar büyük bir telaşla kaçışırken, konuyla ilgili 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimlerin Peygamber Sevdalıları adlı vakfa üye olduğu öne sürülürken HÜDA PAR ve Hizbullah iddiaları da ortaya atıldı.

Odatv'nin Emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre, gözaltına alınan isimlerin Peygamber Sevdalıları Vakfından olduklarına dair hali hazırda yapılmış bir tespit yok. Olayın şu anda savcılık aşamasında olduğu vě bunun soruşturmanın derinliğinde savcılığın takdiri olacağı hatırlatılırken "Başka başka derneklere üye olabilirler" yorumu yapıldı.

İÇİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'da Burger King ve Starbucks şubelerine İsrail aleyhine, "Cenk, cihat ve şehadet" sloganları atarak saldırılmasıyla ilgili 16 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı’nca yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"22 Haziran 2024 Cumartesi günü Diyarbakır Sur ve Kayapınar ilçelerinde iki ayrı işletmeye giren 16 şahsın işlemleri Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce yapılmaktadır. Bugün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceklerdir."

POLİS VE BEKÇİLER GÖRMEZDEN GELMİŞ

Son olarak 'tekbirli' baskınlara dair yeni görüntüler ortaya çıktı.

Güvenlik kamerasından elde edilen görüntülerde Starbucks ve Burger King baskınına polis ve bekçilerin olayı görmelerine rağmen müdahale etmedikleri dikkat çekti.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır Valiliği, "bekçilerin kentteki işletmeye giren kişilere müsaade ettiği" iddiasına ilişkin, "Bu görüntüler, eylemcilerin bekçiler tarafından dışarıya çıkartılması esnasında çekilmiştir." açıklamasında bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, 22 Haziran Cumartesi günü kentteki iş yerine yönelik eylemle ilgili bazı sosyal medya hesaplarında "bekçilerin olaya seyirci kalıp eylemcilerin içeriye girmelerine müsaade ettikleri" şeklinde paylaşımların yer aldığı belirtildi. Açıklamada, "Oysa ki bu görüntüler, eylemcilerin bekçiler tarafından dışarıya çıkartılması esnasında çekilmiştir." ifadesine yer verildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Diyarbakır'daki iki işletmeye giren 16 kişinin işlemlerinin İl Emniyet Müdürlüğünce sürdürüldüğü bildirilmişti.