Cinayetin nedeni bu pankart mı? İşte Çarşı'yı karıştıran cinayetin perde arkası!!!

Beşiktaş-Kayserispor maçından sonra Ferdi Aslan'ın öldürülmesine kadar giden süreç iddialara göre tribünde 'Çarşı Sinan Engin'e karşı' pankartıyla başladı.

Çarşı grubuna yakın kişilere göre cinayetin nedeni rant kavgası.

Cumartesi gecesi öldürülen Beşiktaş tribünlerinin liderlerinden Ferdi Aslan, Zincirlikuyu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Radikal gazetesinin haberine göre; Aslan, toprağa verilirken ölümüyle ilgili iddialar, Beşiktaş'ın Çarşı olarak bilinen tribünlerinde karanlık günlerin başladığı yönündeydi. İddialara göre; Beşiktaş'ta Sinan Engin'in menajerliğe getirilmesinin ardından çatışmaya kadar uzanan gruplaşmalar olmuştu. Ferdi Aslan, bu çatışmanın ilk kurbanıydı ve kılıçlar bilenmeye devam ediyordu.

Sinan Engin'in takımın menajerliğine getirilmesinin ardından Beşiktaş-Konyaspor maçında açılan pankartlarda tepki vardı. Çarşı'nın bulunduğu kapalı tribünde 'Ya 2004 hesabını ver, ya da huzur ver', 'Çarşı Sinan Engin'e karşı' pankartları açılmıştı. Çarşı'nın liderlerinden Alen Makaryan, pankartı açanlarla Engin'i ziyaret ederek bir daha böyle bir tepkinin gösterilmeyeceğini söyledi.

Kavgalarla nam saldı

Ancak iddialara göre bu ziyaret gerilimi azaltmadı, aksine artırdı. Ferdi Aslan ve Alpay K. tribünlerde uzun yıllardır birbirini tanıyorlardı. Ferdi Aslan, Çarşı'daki genç oluşumun liderlerinden biriydi. Sinan Engin'e karşı olan grupta yer alıyordu. Fenerbahçelilerle karıştığı kavgaların sonucunda tribünde nam salmıştı. Bazı illegal işlere karıştığı öne sürülüyordu.

Tribünde daha eski olan bazı kişilere karşı çıkıyordu. Bu kişilerden biri Ferdi Aslan'ı öldürdüğü öne sürülen Alpay K.'ydı. Alpay K., Ferdi Aslan'dan daha uzun süredir tribünlerde etkili olan bir kişiydi. Alpay K. bir süre tribünlerden uzaklaştı. Bu sırada mafya örgütlenmeleri içine girdiği kulaktan kulağa yayılmıştı. O ise Sinan Engin'e karşı tepkileri dindirmeye çalışanlar arasında yer alıyordu.

Ferdi Aslan ile Alpay K.'nın bu tartışmalar sırasında karşı karşıya gelen grupların başında yer aldığı öne sürüldü. Ancak aynı zamanda tartışmanın bir diğer boyutu, tribünlerde oluşturulan iktidarın, ranta dönüştürülmesiydi. Çarşı grubuna yakın bazı kişilerin anlatımlarına göre; tribünde kavgalarla ün sağlayanlar daha sonra semtlerde bunu kazanca dönüştürüyordu. Sinan Engin konusunda oluşan kamplaşmanın arkasında bir iktidar savaşının olduğu öne sürüldü.

Arkalarındaki kalabalığın gücünü kullanarak çeşitli işletmeleri ele geçiriyorlardı. Ferdi Aslan, Beşiktaş'ta bir otoparkın işletmesinde çalışıyordu. Bu otopark işletilmesi nedeniyle Aslan ile Alpay K.'nın karşı karşıya geldiği iddialar arasında. Beşiktaş'ta bir kafeteryada kısa süre önce Aslan ile Alpay K. kavga etmişti. Uzun süredir süren gerilim geçen cumartesi oynanan Beşiktaş-Kayserispor maçı öncesi doruğa çıktı. Kısa süreli tartışma bastırıldı. Ancak gece saatlerinde Alpay K. yanındaki üç arkadaşıyla Abbasağa Mahallesi'nde Ferdi Aslan'ın yanına gitti. Alpay K. ve yanındaki bir kişi silahla Ferdi Aslan'ı başından, Aslan'ın yanında bulunan Turgay Kösedağ'ı omzundan vurdu. Aslan ölürken Kösedağ ayakta tedavi edildi. Polis ise hâlâ Alpay K.'yi arıyor.

Ferdi Aslan ise dün Zincirlikuyu Camii'nde kılınan namazın ardından toprağa verildi. Cenazeye taraftarların yanı sıra Arslan'ın ailesi, yakınları ve Galatasaray tribün oluşumu 'Ultraslan' da katıldı. Cenaze kalkarken "Ferdi Arslan ölmedi kalbimizde yaşıyor" sloganları attı. Çarşı grubundan bazı kişiler tribünü karıştıracak bir savaşın başladığını öne sürerken cenazeye Beşiktaş Kulübü'nden hiçbir yönetici katılmadı.

2004'te statta cinayet işlendi

İnönü Stadı'nda 22 Kasım 2004'te Beşiktaş'la Çaykur Rizespor arasında oynanan maçı statta izlemek isteyen 16 yaşındaki Cihat Aktaş bıçaklanarak öldürülmüştü. Nedeniyse iki grup arasındaki omuz atma tartışmasıydı.
Aktaş'ın öldürülmesiyle ilgili dava geçen mart sonuçlandı. Sanık Fatih Sözüer'e 20 yıl hapis veren mahkeme 'tahrik oluşturucu sözlü ve fiili saldırı yok' diyerek cezada indirim yapmadı. Tutuksuz yargılanan dört sanıksa beraat etti.

Tartışılan isim: Sinan Engin

2003-2004 sezonunda Beşiktaş ilk yarısını sekiz puan önde kapadığı ligde şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptırdı. Taraftarlar bu şampiyonluğun kaçmasından dönemin başkanı Serdar Bilgili ve menajer Sinan Engin'i sorumlu tutuyor. Yine 2004'te Engin'in ismi organize suç örgütü lideri Alaaddin Çakıcı'nın yurtdışına çıkması olayında da geçti. İddiaya göre Engin, Beşiktaş Kulübü'nün antetli kâğıtlarıyla Çakıcı için sahte pasaport çıkarılmasını sağladı ve yurtdışına kaçmasına yardımcı oldu. Engin, Çakıcı'yı tanıdığını ancak söz konusu iddianın komplo olduğunu söyledi.

Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili, "Yanlış iş yapanlar Beşiktaş'ta asla barınamaz" diyerek Engin'in görevine son verdi. Uzun süre kulüpten ayrı kalan Engin bu sezonun başında menajer olarak Beşiktaş'a geri döndü.