Cumhuriyet'in okur temsilcisi Güray Öz'den gazetesine Ahmet Altan tepkisi
FETÖ’nün kapatılan yayın organı Taraf gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, yeni kitabının tanıtımı için Cumhuriyet gazetesine yazdı. Gazetenin Okur Temsilcisi Öz'den tepki gecikmedi.
Eylül 2016’dan beri Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan, FETÖ’nün kapatılan yayın organı Taraf gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, yeni kitabının tanıtımı için Cumhuriyet gazetesine yazdı.
Ahmet Altan, Cumhuriyet’e yazdığı denemede şu ifadeleri kullandı:
“Garip bir çelişki ama ben zihnin sınırsız özgürlüğünü, ‘özgürlüğümü yitirdiğim’ hapishanede bu kadar berrak gördüm. Bir hapishane hücresinde oturuyorum ve size zamanınızı nerede geçirdiğinizden çok nasıl geçirdiğiniz önemlidir diyorum.
Nasıl geçireceğinize de sadece siz karar verebilirsiniz. Hayalgücünüzün şatosunu kurduğu kayalıklara sizden başkası ulaşamaz. Sizden başka hiç kimse o şatonun yolunu bulamaz.
Zavallı çaresiz vücudunuzu onlara rehin bırakıp şatonuza çekildiğinizde, orada ‘gerçekliğe geri döner,’ zamanı ve hayatı yeniden biçimlendirir, ‘sahici’ duyguları özgürce yaşarsınız. Avlu sessiz. Göçmen kuşlar gittiler. Ama ben istersem geri dönerler. İşte döndüler bile, neşeyle ötüşüyorlar.
Erkekler dişilere otlar, çiçekler, böcekler, meyve parçaları taşıyor. Bir tanesi gagasındaki küçük çiçeği düşürdü. Sessiz avlunun ortasında minik bir çiçek duruyor şimdi.”
“YILLARCA DESTEKLEDİĞİ GÜLEN ÖRGÜTÜNÜN…”
Ahmet Altan'ın Cumhuriyet'te yazması sosyal medyada tartışma yarattı. Tartışmaların ardından Cumhuriyet'in Okur Temsilcisi Güray Öz, konuyla ilgili düşüncelerini yazdı.
Öz şu ifadeleri kullandı:
“Ahmet Altan’ın yazısını T24 ‘TSK içindeki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişimi sonrası tutuklanan yazar Ahmet Altan, Cumhuriyet Kitap için bir yazı kaleme aldı’ diye tanıtmış.
Şöyle daha gerçekçi olurdu, ‘yıllarca desteklediği Gülen örgütün darbe girişimi sonrasında eskiden kendisini çok sevenlerin girişimiyle tutuklanan Ahmet Altan’ın yazısı...’
Niye Cumhuriyet’te diye soranlara yanıtım yok, olsa olsa ‘yüce gönüllülüktür’ diyebilirim, Unutmak iyidir kimi zaman, kuşkusuz neyi ne zaman unuttuğunuza bağlıdır. Yazıda bir ustalık görmedim, ama benimki kıskançlıktan olabilir, o kuşların şiirini ben çoktan yazmıştım çünkü.”