Cüppeli Hoca'ya göre, hangi hocaların sözü dinlenir?

Cüppeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü kendi adını taşıyan internet sitesinde hangi hocaların dinlenip dinlenmesi konusunda fetva verdi...

Kamuoyunda "Cüppeli Ahmet Hoca" adı ile bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, kurduğu internet televizyonunda hangi hocaların dinlenip dinlenmeyeceği konusunda tek tek fetva yayınladı. Cüppeli Ahmet Hoca'ya göre, Mustafa İslamoğlu ve Zekeriya Beyaz "kesinlikle dinlenemez", Nihat Hatipoğlu ile Ömer Döngeloğlu'nun sohbetlerinde bulunmanın zararı yok.

Geçtiğimiz aylarda sohbetlerini internet ortamında videolu olarak yayınlamaya başlayan Ahmet Mahmut Ünlü, kendisine gelen soruları da kamera önünde cevaplıyor. Yeşil duvarlı ve Türk bayrağı bulunan bir odada düşüncelerini açıklayan Cüppeli Ahmet Hoca, Mustafa İslamoğlu için "Bilinçli olarak Ehlibeyt'e iftira atıyor" yorumunu yaptı. "Zekeriya Beyaz, dinlenilmez güvenilmez sohbetlerinde bulunmayın" diyen Cüppeli Ahmet Hoca, ilahiyat profesörü Nihat Hatipoğlu ve Kanal 7 ekranlarından tanınan Ömer Döngeloğlu için ise "dinlenmelerinde sakınca yoktur" fetvasını verdi.

Mustafa İslamoğlu için, "Bu şahıs ehlisünnet ve cemaatin dışında görüşler serdetmektedir." şeklinde görüş bildiren Cüppeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nin yayın organı olan Arifan Dergisi'nde de İslamoğlu için re ddiyeler yayınlayacağını da söyledi. Ahmet Mahmut Ünlü, Mustafa İslamoğlu hakkındaki görüşünü şu cümlelerle dile getirdi; "Bu şahıs ehlisünnet ve cemaatin dışında görüşler serdetmektedir. Bu hususta Arifan dergisinde önümüzdeki aydan itibaren reddiyeler yapacağım. Hangi kitabından ne demiş, ne yapmış ehlisünnete muhalif Bunları tek tek reddedeceğiz. Dolayısıyla bu kişinin sohbetleri dinlenilemez bize soruyorsanız kitapları da okunmaz. Çok zararlı, tehlikeli, yanlış bilgiler karmaşa açıklamaktadır. Yani şia'ınn görüşü budur dese anlayacağın. Ehlibeytin görüşü budur diyerek şia'nın pis bir görüşünü  ehlibeyte mal ederek büyük iftiralara mal edecek şekilde, görüşler vermektedir. Sohbetleri dinlenemez."


ZEKERİYA BEYAZ DİNLENEMEZ, HATİPOĞLU DİNLENİR

"Zekeriya Beyaz dinlenir mi, fetvasına itibar edilir mi?" sorusuna "Edilmez. Fetvası hiç muteber değildir ve çok yanlış görüşlere sahiptir. Onun için dinlenmez." şeklinde cevap veren Cüppeli Ahmet Hoca, ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu için  "kendine göre bazı yanlışları olsa da dinlenmesinde sakınca yoktur" dedi. Cüppeli Ahmet'in Nihat Hatipoğlu yorumu şöyle: "Nihat Hatipoğlu Hoca Efendi genel manada ehlisünnettir. Özel manada birkaç yanlış fetvası olabilir ama ehlisünnettir. Dinlenilmesinde bir sakınca yoktur. Fetvaları da şahit olduğumuz kadar ehlisünnete uygundur."

"KONUŞMASINDAN İSTİFADE EDİN"

Cüppeli Ahmet Hoca, Kanal 7 ekranlarında tanınan Ömer Döngeloğlu için şu yorumu yaptı: "Dinlen ir. Ehlisünnettir. Siyer hususunda bayağı bir ihtisası vardır. İhlaslı samimi anlatımı vardır. Tesirli tavrı vardır. Ancak kendisinin de beyan ettiği neticede, fıkıh ve fetva hususunda, ihtisası olmadığı alanlarda kendisine bir fetva sorulup ona göre cevap istenmesine lüzum yoktur. Siyer konularında ağırlıklı konuşuyor. Dinlenilmesinde bir sakınca yoktur. Tesirli konuşmalarından istifade edilir."

"MENDERES'E DUA ETMEYENİN NAMAZI KABUL OLMAZ"

Cüppeli Ahmet Hoca televizyon sitesinde ayrıca, İsmailağa Cemaati'nin Mahmud Efendi adı ile bilinen lideri Mahmud Ustaosmanoğlu'nun Adnan Menderes ve Turgut Özal hakkındaki düşüncelerini de açıkladı. Turgut Özal ile Mahmud Efendi'nin birbirlerini çok sevdiklerini belirten Cüppeli Ahmet, Turgut Özal'ın ölümünden bir hafta önce Mahmud Efendi'yi konuk ettiğini ve kendisinden dua istediğini aktardı. Cüppeli Ahmet, Mahmud Efendi'nin hocası olan Ali Haydar Efendi'nin, 1960 ihtilalinden sonra idam edilen başbakan Adnan Menderes için, "Beş vakit namazının akabinde Menderes'i dua etmeyenin namazı kabul değildir" diye fetva verdiğini belirtiyor.

BU SORULARA CEVAP VERİYOR

Cüppeli Ahmet Hoca, www.cubbeliahmethoca.tv isimli sitede; "Sigaranın haram mı?", "Ölmüş Birinin Namaz Borcu Ödenir Mi?", "Nişanlı İken İmam Nikâhı Doğru Mudur?", "Namaz Kıldığını Söylemek Riyâ Olur Mu?", "Kurban Keserken Bulaşan Kan Necis Midir?" , "Kertenkele Öldürmenin Hükmü Nedir?", "Karı Koca İlişkilerinde Sınır Var Mıdır?", "Kadınların Gün Yapmasında Sakınca Var Mıdır?"  şeklindeki sorulara da cevap veriyor
HABER 7