Erdoğan'ın eski metin yazarı Aydın Ünal daha fazla din eğitimi istiyormuş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski metin yazarı Aydın Ünal, "Hiç başka yere bakmaya gerek yok, hiç başka diyarlardan formül aramaya, devşirmeye ihtiyaç yok: Suçu önlemede ve suçluyu ıslah etmede yegâne formül, hem dışarda, hem içerde, din eğitimini yoğunlaştırmaktır" dedi.

Türkiye'de tırmanan asayiş olayları son olarak Şeyda polisin bir suç makinesi tarafından öldürülmesiyle zirveye ulaştı.

Konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı Aydın Ünal, "Suçu önleme ve ıslah için daha çok din eğitimi" başlıklı yazısında çareyi dini eğitimin artırılmasında buldu.

"Türkiye’de ve dünyada, suçluların aramızda dolaşıyor olmasında, polis değil, yargı değil, kanun koyucular değil, hapishane kapasiteleri değil, ıslah konusundaki yetersizlik ve belirsizlik başrolü oynuyor" diyen Ünal'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Hiç başka yere bakmaya gerek yok, hiç başka diyarlardan formül aramaya, devşirmeye ihtiyaç yok: Suçu önlemede ve suçluyu ıslah etmede yegâne formül, hem dışarda, hem içerde, din eğitimini yoğunlaştırmaktır.

Din, suçu tamamıyla önlemeyecek, bütün suçluları ıslah etmeyecektir ama çok etkili olacağı açıktır.

Din eğitiminin yanında, yine içerde ve dışarda, dini örgütlenmelerin teşvik edilmesi, elbette bunların bir üst şura ile sıkı sıkıya denetlenmesi, bireylerin normal hayatta olsun, hapishanede olsun bir dini halkaya dâhil olması sorunu asgariye indirecektir.

"İFLAH OLMAZ SEKÜLER VE PLASTİK DUYARLILIKLARIYLA TEPKİ VERECEKLER"

Şimdi birileri bu önerime ve çağrıma, marjinal tek tük örneği de göstererek, iflah olmaz seküler ve plastik duyarlılıklarıyla tepki verecekler. İşte o zaman, ceza alıp hapse girmemiş ya da hapiste yatıp çıkmış suç makinalarının serseri mayın gibi aramızda dolaşmasından rahatsız olmayacaksınız. Çağdaşlaşmanın da bir bedeli var. Daha durun, çağdaşlaştıkça, tengrici, şamanist, ırkçı, anarşist ya da bilmem ne sapıkların toplu katliamları girecek devreye. Türkiye Norveç’e benzedikçe, daha ne toplu cinayetler, ne sapıklıklar göreceksiniz."

YILLARA GÖRE İMAM HATİP ORTAOKULLARI

Peki rakamlar ne diyor? ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nin 2022 verilerine göre, Türkiye'deki İmam hatip okullarının sayısı yıllar içinde katlanarak arttı.

İMAM HATİP ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN YILLARA GÖRE SAYISI

1997: 94 bin 467

2013: 318 bin 175

2022: 710 bin 264.

İMAM HATİP ORTAOKULLARININ YILLARA GÖRE SAYISI

1997: 594

2013: Bin 131

2022: 3 bin 451

İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN YILLARA GÖRE SAYISI

1996: 188.896

2004: 84.898

2022: 514.630

İMAM HATİP LİSELERİNİN YILLARA GÖRE SAYISI

1996: 434

2004: 442

2022: 1.693