Fatih Altaylı'dan Türk Telekom CEO'su Ümit Önal'a tepki! 'AKP’nin sevilen bürokratlarından biri…

Gazeteci Fatih Altaylı, Türk Telekom CEO'su Ümit Önal'ın 'damacana' hesabına tepki gösterdi. Ümit Önal'ın 'AK Parti tarafından sevilen kollanan ve her yere atanan bir bürokrat' olduğunu dile getiren Fatih Altaylı, “Hem kötü bir internet veriyorsun hem pahalı veriyorsun” tepkisini gösterdi.

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, cep telefon tarifelerine gelen zamma yönelik tepkilerle ilgili "Bugün Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin ayda 5-8 damacana su tükettiğini düşünürsek ve bir alegori yaparsak ‘Türkiye'de internet tarifeleri sudan ucuz’ demek yanlış olmaz" açıklamasında bulundu. Gazeteci Fatih Altaylı, Ümit Önal’ın bu çıkışına tepki gösterdi.

“AK PARTİ TARAFINDAN SEVİLEN BİR BÜROKRAT…”

Söz konusu açıklamalara ‘neye göre kime göre’ diyerek tepki gösteren Fatih Altaylı, Ümit Önal'ın 'AK Parti tarafından sevilen kollanan ve her yere atanan bir bürokrat' olduğunu ekleyerek eleştiriler yöneltti.



“BU İKTİDARIN ŞANSLI İSİMLERİNDEN…”

Fatih Altaylı, bugün Youtube kanalında yayınladığı videoda konuyla ilgili şunları dile getirdi:

“Ümit Bey bu iktidarın şanslı bürokratlarından bir tanesi AKP iktidarı uzun yıllardan beri nereye çökse orada Ümit Bey’e bir görev verir. Yıllar önce Sabah-ATV Grubuna el koydukları zaman Ümit Bey’i Reklam ve Pazarlama Müdürü yapmışlardı yanlış hatırlamıyorsam. Sonra Show TV'ye el koymuşlardı, Show TV'ye el koydukları zaman da Ümit Bey’i oraya Genel Müdür yapmışlardı. Sonra Digitürk'e el koymuşlardı, Digiturk'e de yine hatırladığım kadarıyla Ümit Önal'ı Genel Müdür yapmışlardı sonrasında da Türk Telekom'a Genel Müdür yaptılar.


Başarılı mıdır değil midir falan bunlarla ilgili elimde bir ölçek yok. Ama AKP tarafından sevilen kollanan ve her yere atanan bir bürokrat olduğunu biliyorum. Verdiği örnek ise neye göre kime göre doğru. Ben su almıyorum o zaman ne yapacağız? Çeşme suyu içiyorsam ne yapacağız? Sudan pahalısın, sudan çok pahalısın… Böyle anlatılmaz böyle kıyaslanmaz, o ilk aklına geldiğinde ‘Ne güzel kıyas buldum geçirdim’ falan diye düşünebilirsin ama her şey öyle kıyaslanmaz.

Monaco Yacht Club'da ıstakoz yiyen bir iktidarın bürokratı olduğun zaman böyle diyebilirsin tabi! Havyardan da daha ucuz yani… Maliyetler de indirim yapacağız de ekonomik koşullar de bir şey de yani biz ucuzuz, değilsin kardeşim.

Özellikle Turkcell'in yaptığını kabul etmek mümkün değil kardeşim. Savaştaki Ukrayna'da daha ucuz tarifeden veriyorsun interneti burada daha pahalı tarifeden olur mu böyle bir şey? Her yerde bizden ucuz her yerde bizden kaliteli… Hem kötü bir internet veriyorsun hem pahalı veriyorsun. Telefonda da öyle 4,5G diye bir yalanla bizi yıllardır oyalıyorlar. Tüm dünya 5'e geçti. 4,5G ne? Uydurma palavra öyle bir şey yok yani…”