FETÖ'de iktidar mücadelesi; kara kutu servet peşinde

Gülen'in cenazesi, örgütün merkezi olan çiftlikteki 'kestane kampı'nda yapılacak ve kendisinin belirlediği bir yere defnedilecek

Fethullah Gülen'in ölümünün ardından, örgüt içinde para ve güç mücadelesi açığa çıktı. Gülen'in yakın çevresinden Cevdet Türkyolu'nun milyonlarca dolarlık serveti krize neden oldu. Türkyolu'nun, örgüt fonlarını şahsi hesaplarına aktardığı iddia ediliyor. Türkyolu, Abdullah Aymaz ve Mustafa Özcan ile birlikte örgütün yeni lideri olabilecek isimler arasında geçiyor. Gülen'in ABD'ye kaçışından bu yana yanından ayrılmayan Türkyolu'nun serveti, örgüt içinde tartışma yaratıyor.

Serveti dikkat çekici şekilde arttı
Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un aktardığına göre, Gülen'in ölmeden önce yaşadığı adres olan 260 Kennel Road, Saylorsburg, PA'deki bir milyon dolarlık evi Türkyolu, 2023 yılında satın aldı. 2003 ile 2013 yılları arasında gerçekleştirdiği 17 tapu satışı ile dikkat çeken Türkyolu, örgüte bağlı Kaynak Holding'deki "nt şirketi"nde hisselerini piyasa değerinin çok üzerinde, 4 milyon dolara sattı. Kaynak Holding üzerinden kayıt dışı milyonlarca doları da elde ettiği söyleniyor. "Hizmet için harcıyorum" diyerek topladığı paraları zimmetine geçirdiği ve Bank Asya'nın zarara uğratılmasında başrol oynadığı belirtiliyor.

Gülen'in cenazesi ve mirası
Gülen'in cenazesi, örgütün merkezi olan çiftlikteki 'kestane kampı'nda yapılacak ve kendisinin belirlediği bir yere defnedilecek. Cenaze namazını örgütün yaşlı üyelerinden Suat Yıldırım kıldıracak. Üst düzey örgüt mensupları, seyahat engeli olmadan ABD'ye doğru yola çıktı. Gülen'in yazılı bir vasiyet bıraktığı da konuşulanlar arasında. Cenaze hazırlıkları için çiftliğe iş makineleri getirildiği görüldü.

20 milyon lira ödül
İçişleri Bakanlığı, arananlar listesinin Kırmızı Kategorisinde yer alan Türkyolu için 20 milyon lira ödül koydu.