Gebze'de barınağın çöp konteynerlerinde onlarca hayvan ölüsü bulundu

Gebze'deki konteynerlerde çöp poşetleri içinde onlarca sokak hayvanı ölüsü bulundu.

Gebze Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Bakım Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'nin önündeki çöp konteynerlerinde 51 sokak hayvanının ölüsü bulundu. Hak savunucuları ve görgü tanıkları, belediye çalışanlarının sokak hayvanlarını katlettiğini ve poşetlere koyarak çöpe attığını söyledi.
BBC Türkçe'nin ulaştığı görüntülerde rehabilitasyon merkezinin çöp konteynerleri önünde çok sayıda kedi ve köpek ölüsünün siyah çöp poşetleri içinde bulunduğu görüldü.
Sosyal medyada da aynı konteynerlerden poşetlerin çıkarıldığı, yırtılan poşetlerin içinden hayvan ölülerinin çıkarıldığı görüntüler paylaşıldı.
Hayvan ölülerinin bulunmasının ardından hayvan hakları savunucuları barınağa gitti. 'Çöpten çıkardığımızda dördü canlıydı, can çekişiyordu'
Konuyla ilgili BBC Türkçe'ye konuşan CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, sabah saatlerinde bölgeye gittiklerini, bazı görgü tanıklarının drone kaldırarak bölgede inceleme yaparken barınak çalışanlarının iki köpeği iğneyle uyutup çöp konteynerine koyarken görüntülediğini söyledi.