Hastaneye gitmeniz gerekiyor, ancak gitmekte zorlanıyorsanız hemen bu numarayı arayın...
İZMİR Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Bediha Salnur, yaşlı, kanser hastaları ve yatalak hastaların yakınlarının evde tedavi ve hastane transferleri için Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi'ni (KORMER) aramalarını istedi.
Dr. Salnur, "Yaşlı iseniz, kas hastası iseniz, kanser hastası iseniz, kısacası yatalak hastaolup hastaneye gitmeniz gerekiyor, ancak gitmekte zorlanıyorsanız 444 38 33 arayın, size hemen yardımcı olalım" dedi.
İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesindeki KORMER koordinatörlüğündeki Evde Sağlık Hizmetleri birimlerinin tedavilerini evde sürmek zorunda olan hastalara bir çok hizmet sunduğunu belirten Uzm.Dr. Bediha Salnur, "Ekiplerimiz evdeki yatalak hastalara, serum, sonda takma, kan alma hizmetlerinin yanı sıra, yara bakımı gibi ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetlerini sunmaktadır. Yine bu hizmet kapsamında evde sağlık hastalarına, evinde ve aile ortamında sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon hizmetleri veriliyor" dedi. Kısa adı KORMER olan Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi'nin çalışma sistemi hakkında da bilgi veren Dr. Salnur, "Müdürlüğümüz bünyesinde olan ilimizdeki tüm aile hekimleri ve toplum sağlığı merkezleri ile koordinasyonu sağlayan merkez “KORMER ö (Koordinasyon Merkezi) ile hastalarımız ve yakınları, telefon ile bize ulaşıyor, ekiplerimiz yönlendiriliyor, böylece, evde sağlık bakım ihtiyaçları gideriliyor.Merkezimizde, hastanın hizmeti almasını sağlamak amacıyla gerek tedavi, gerekse de tetkikler yapılıyor. Sonrasında gerekli durumlarda hastaların daha üst merkezlere transferleri, muayenelerinin yapılması için gereken işlemler yapılıyor. Müdürlüğümüzde bulunan KORMER’ e hasta yakınları ve diğer kurum ve kuruluşlardan 444 38 33 nolu telefondan ve ya aile hekimleri veya TSM hekimleri yolu ile ulaşılabilir" dedi.
"İLAÇ VE TIBBI MALZEME RAPORLARININ ÇIKARTILMASINA YARDIMCI OLUYORUZ"
Ev ziyaretlerinin planlı bir şekilde yürütüldüğünü kaydeden Dr. Salnur, şunları söyledi:
"Hizmetlerimiz günlük/haftalık/aylık olarak hazırlanan ziyaret planında, hastaya ya da yakınına önceden bildirilerek, mesai saatleri içinde, randevulu sistem ile verilir. Her hastamıza ziyaret raporu hazırlanır. Birimimizde hastamız bize ulaştıktan sonra ya da aile hekimlerimize ulaştıktan sonra, ilk olarak toplum sağlığı hekimimiz ya da aile hekimimiz tarafından değerlendirilir. Değerlendirme sonrası hastaya, birinci basamak hizmetleri verilir; bunların içinde enjeksiyon, pansuman, yara bakımı, küçük tıbbi müdahaleler olduğu gibi tetkik işlemleri için kan, idrar gibi örnekler yer alır. Ayrıca hastalarımıza ya da yakınlarına, bakımları ile ilgili eğitimler verilir ve gereken durumlarda da hastaneye nakillerini sağlar. Hizmetlerimiz içinde ayrıca ilaç/malzeme raporlarının çıkarılmasına da yardımcı olunur, hastalarımızın hastaneye nakiller ile ilgili hiçbir ücret talep edilmeden sağlanır, bu çalışmalar, hastaların bize ihtiyacı kalmadığı süreye kadar devam eder.
hürriyet