İsmail Saymaz: Narin, boğularak öldürülmüş ve bu planlanmamış bir cinayeti işaret ediyor

Saymaz, Bahtiyar ailesinin neden sorgulanmadığı sorusunu gündeme getirdi ve bu eksikliğin, soruşturmanın bütünlüğüne zarar verdiğini belirtti

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, 21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Tavşantepe köyünde kaybolan ve 19 gün sonra cesedi bir dere kenarında bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cinayet soruşturması hakkında çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu'nun raporuna göre Narin, boğularak öldürülmüş. Saymaz, bu durumun genellikle planlanmamış ve ani gerçekleşen cinayetlerde görülen bir yöntem olduğunu belirtti. Polis yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde, el ile boğma yöntemiyle işlenen cinayetlerin çoğunlukla cinsel motivasyonlu olduğunu öğrendi, ancak Narin'in durumunda böyle bir bulgu olmadığını belirtti.

Rapordan detaylar da aktaran Saymaz, Narin'in vücudunda yabani bir hayvan saldırısı sonucu kopan bacağında ısırık izlerinin bulunduğunu ve başka bir kişiye ait DNA izine rastlanmadığını söyledi.

Saymaz, Narin'in ölümünün ardında yatan gerçekleri aydınlatma çabasında, polis yetkililerinin ifadelerine yer verdi. Bu ifadelerde, elle boğma cinayetlerinin genellikle tek fail tarafından işlendiği ve çoğunlukla da kişisel, anlık kararlar sonucunda gerçekleştiği üzerinde duruldu. Ancak, Narin'in ölümü ile ilgili olarak cinsel saldırı ihtimalinin olmaması, bu genelleme dışında bir durumu işaret ediyor.

Saymaz, cinayetin çözümüne dair farklı senaryoları tartıştı. Narin'in amcası Salim ve onun arkadaşı Nevzat Bahtiyar üzerinde yoğunlaşan soruşturmanın, gerçek suçluyu veya suçluları ortaya çıkarma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Bu süreçte, Bahtiyar'ın ailesinin neden sorgulanmadığı sorusunu gündeme getirdi ve bu eksikliğin, soruşturmanın bütünlüğüne zarar verdiğini öne sürdü.

"Diyarbakır’ın Tavşantepe köyünde 21 Ağustos’ta kaçırılan, köyün iki kilometre ilerisindeki Eğertutmaz Deresi’ne gömülmüş halde bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu’nun raporu çıktı.

Rapora göre küçük Narin, yüzüne ve boyuna yapılan bası sonucu oksijen yetersizliğinden boğularak öldürüldü.

Tıpta bu ölüm türüne ‘asfiksi’ adı veriliyor.

Narin’in, kaçırıldığı gün, yani 21 Ağustos’ta öldürüldüğü tespit edildi.

Narin’in cinsel saldırıya uğradığı yönünde bir tespit yapılmadı.

Sol diz altından bacağının yabani hayvan saldırısı sonucu koptuğu belirlendi. Kopan ayağında ısırık izleri var.

Vücudunda bir başkasına ait herhangi bir DNA’ya rastlanmadı..."

Yazının tamamını okumak için tıklayın.