İsrail firmasıyla CHP liderinin damadı fuara birlikte sponsor olsaydı AKP medyası ne yazacaktı?

Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'a ait Baykar şirketi, İsrail ordusuna silah ve savaş uçaklarını üreten şirketle birlikte Azerbaycan'daki silah fuarına sponsor olmuştu. Gazeteci Fatih Altaylı AKP'lilere en zor soruyu sordu?

Gazeteci Fatih Altaylı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) SİHA ve İHA satan Baykar'ın, İsrail ordusunun savaş uçaklarını ve silahlarını üreten şirketle birlikte Azerbaycan'da fuar sponsoru olduğunu belirterek, "Bir Türk firması, İHA konusunda güçlü ve saygın bir geçmişi olan IAI ile rekabet ediyor ve aynı fuara eşit sponsor olabiliyor. Bu hiç de kötü bir şey değil. Bundan keyif almak mümkün. Burada mesele bu değil zaten. Buradaki mesele iki yüzlülük" diye yazdı.

"Bir İsrail firması ile yan yana gelip sponsorluk yapan firmanın AKP'ye ya da AKP'nin Genel Başkanı'da yakın bir firma değil de başkası olsaydı, AKP yandaşları bundan gurur mu duyardı?" sorusunu yönelten Altaylı, "Mesela bu işi yapan CHP Genel Başkanı’nın damadı olsaydı, yine bu kadar hoşgörülü olup, yine bu sponsorlukla gurur duyar mıydı siyasal İslamcılar ve iktidar yanlıları yoksa troller ile birlikte ağız dolusu küfür mü ederlerdi" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın