Kalça eklemindeki sakatlık Çağla Şikel'in spor hayatını bitirdi

Ünlü model ve sağlıklı yaşam ve fitness konusundaki görüşleri ile ünlenen Çağla Şikel spor hayatının bittiğini duyurdu. Katıldığı söyleşide yaşadığı zorlukları anlatan Şikel spor hayatını bitiren sakatlığın kalça eklemini fazla kullanmasından kaynaklandığını duyurdu

Ünlü model Çağla Şıkel, Ceyda Düvenci'nin sunduğu Bambaşka Sohbetler programına katılarak, oğlu Kuzey'le yaşadığı zorluklar ve spor tutkusu nedeniyle yaşadığı sağlık problemlerini içtenlikle paylaştı.

i
Şıkel, programda ergenlik çağındaki oğlu Kuzey ile yaşadığı bir tartışmada sinirlerine hakim olamayarak elini kapıya vurduğunu ve sonucunda elinin kırıldığını anlattı. Şıkel, bu deneyimin ona büyük dersler verdiğini belirterek şunları söyledi: "Cinnet geçirmedim mi? Tabii ki de geçiriyorum. Kapıları kırmadım mı? Kırmışımdır. Ama anladım ki kapıyı kırmak sadece benim elime zarar veriyor. Elimi de kırdım. Çocuk bilgisayar oynamaya devam etti, ben de gidip atel taktırdım."

"Kalça Eklemi Sorunu Yaşıyorum"
Uzun yıllardır tutku ile spor yapan Şıkel, sporun kalça ekleminde geri dönüşü olmayan bir probleme yol açtığını da ilk kez açıkladı. Yıllarca aşırı egzersiz yapmanın bedelini ağır bir şekilde ödeyen ünlü model, şunları söyledi: "Kalça eklemini fazla kullanmamdan kaynaklı geri dönüşü olmayan bir eklem problemi yaşıyorum. Hayat tarafından durduruldum. Oyuncağım elimden alınmış gibi hissettim. Şimdi fizik tedavi görüyorum ve kalça eklemlerime başka hiçbir yük bindirmemem gerekiyor."

Şıkel, spordan aldığı hazzın ve enerjinin kendisi için vazgeçilmez olduğunu ifade ederken, bu süreci kabullenmenin oldukça zor olduğunu da dile getirdi.