KPSS 2022 Sorusu: Dünyanın en gelişmiş uzay teleskobu hangisidir? İşte Doğru Yanıt

2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu sona erdi. 2022 KPSS’nin ilk oturumunun sona ermesinin ardından Eğitim Bilimleri oturumu beklenmeye başlandı. Genel Yetenek-Genel Kültür oturumunu tamamlayan adaylar, sınavın en dikkat çekici sorularını gündeme taşımaya başladı.

KPSS 2022’ye damga vuran sorular sosyal medyanın gündeminde yer almaya devam ediyor.

2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu bugün sona erdi. 2022 KPSS’nin ilk oturumunun sona ermesinin ardından Eğitim Bilimleri oturumu beklenmeye başlandı. Genel Yetenek-Genel Kültür oturumunu tamamlayan adaylar, sınavın en dikkat çekici sorularını gündeme taşımaya başladı.

Sınavın ardından gündem olan soruların başında James Webb Uzay Teleskobu ile ilgili soru yer aldı.

Bu sorular arasında Dünyanın en gelişmiş uzay teleskobu sorusu da yer aldı. Sınav biter bitmez bu sorunun cevabını araştırmaya başlayan adaylar soruyu ve yanıtını gündemin ilk sıralarına taşıdı.

KPSS 2022 DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ UZAY TELESKOBU SORUSU

KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumunda sorulan ‘Dünyanın en gelişmiş uzay teleskobu hangisidir?’ sorusu gündem oldu. Bu sorunun doğru cevabı James Webb Uzay Teleskobu olacak.

JAMESS WEBB UZAY TELESKOBU

James Webb Uzay Teleskobu, kızılötesi astronomiye yönelik bir uzay teleskobudur. Uzaya gönderilmiş en güçlü teleskoptur. NASA öncülüğünde ve ESA ile CSA’nın desteğiyle geliştirilmiş olan JWST, 2021 yılının Aralık ayında fırlatılmış ve 2022 yılının Ocak ayında yörüngesine girmiştir. Adını 2002’de NASA’nın Apollo programından sorumlu müdürü olan James E. Webb’ten almıştır. 6,5 metre genişliğinde altın kaplama bir aynayla donatılan kızılaltı bir teleskop olan JWST, NASA’nın başkanlığında 15 farklı devletin, Avrupa Uzay Ajansı ve Kanada Uzay Ajansı’nın ortak yürüttüğü bir projedir. 6,5 metre genişliğindeki altın kaplama ayna, 13,5 milyar ışık yılı uzağı, yani evrenin ilk yıldızlarının oluştuğu zamanı görmesini olanaklı hale getirmektedir. Kızılötesi ışığı gözlemlemek için ayarlanmış olan 6,5 metrelik JWST, dünyadan neredeyse 1,5 milyon kilometre uzaklıkta yörüngeye yerleştirilmiştir. Söz konusu bu uzaklık, dünya ve ay arasındaki uzaklığın dört katı kadardır.