Kur'an-ı Kerim'de Tayyip Erdoğan'ın adı geçiyor mu? Sabah'tan ilginç haber!
Yazdığı kitaplarla "Kur'an'ın şifresini çözdüğünü" iddia eden, ancak din otoritelerinin pek de kaale almadığı Ömer Çelakıl, "Tayyip" adını Kur'an'da bulunca, Sabah'ın ilgisini çekti! Hocalara saçma gelen müthiş buluş bakın nasıl haber oldu?
İŞTE SABAH'IN HABERİ
Kuran-ı Kerim'de Tayyip şifresi!..
Kuran'ın 14'üncü suresinin 24'üncü ayetinde Türkiye, Tayyip ve Ankara kelimeleri yan yana.
Simetrik Sayı Dizisi" ile Kur'an'ın şifresini çözdüğünü savunan ve "Kuran-ı Kerim'in Şifresi" kitabını yazan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi Ömer Çelakıl, şimdi de kutsal kitapta 14'üncü surenin (İbrahim Suresi) 24'üncü ayetinde Türkiye, Tayyip ve Ankara kelimelerinin yan yana geldiğini iddia ediyor.
İBRAHİM SURESİ
1974 yılında Mısırlı biyokimyager Reşat Halife'nin Kuran'ın "19 Mucizesi" olduğunu iddia etmesinin ardından Ömer Çelakıl'da 2002'de "Simetrik Sayı Dizisi" ile Kuran'ın şifrelerini çözdüğünü ileri sürmüştü. Ömer Çelakıl'ın Arap harflerinin sayısal karşılıklarıyla yapılan Ebcet hesabına dayanan bu iddiasına şimdi de yenisi eklendi. Çelakıl "Görmedin mi? Allah nasıl bir misal verdi. Güzel bir söz, kökü (yerde) sabit, dalları gökte olan güzel bir ağaç gibidir" diyen 14'üncü surenin 24'üncüayetinde Türkiye, Ankara ve Tayyip kelimelerinin yan yana kullanıldığını ve bu ayetin Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu yıla işaret ettiğini ileri sürdü.
DNA İŞARETLERİ
Kuran-ı Kerim'ın 1400 yıl önce indirilmesine rağmen günümüze dair mesajlar verdiğini belirten Çelakıl, o zaman DNA molekülünün varlığından bile haberdar olunmadığını halde kutsal kitapta DNA ile ilgili işaretler bulunduğunu savundu. Ömer Çelakıl'ın iddiaları şöyle: "O tarihlerde bilinmemesine rağmen Kuran gizli işaretler veriliyor. Son yaptığım çalışma da buna benziyor. DNA nasıl çıkıyor... D,N,A harfleri yan yana geliyor. Yani açıkça orada DNA yazmıyor.
Harflar orada sürekli tekrar ediliyor ve bulunduğu yıl işaret ediliyor. Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir. İşte bu Türkiye, Tayyip kelimesi de aynı şekilde bir ayette yanyana geliyor. 14/24... Yani 14' üncü surenin, 24'üncü ayeti. Hicri 1424 yılının, Miladi takvimde karşılığı 2003 yılıdır. Yani bu Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu yıla işaret ediyor. Bu ayette kelime olarak Türkiye kelimesi, onun yanında Tayyip kelimesi iki kere geçiyor." Çelakıl şöyle devam ediyor: "Kuran'daki binlerce ayetten hiçbirinde bu iki kelime bir daha yan yana gelmiyor. Sadece 2003 yılını işaret eden İbrahim Suresi'nin 24'üncü ayetinde iki kelime ortaya çıkıyor. O yüzden kimse buna rastlantı diyemez."
GÜZEL: TAYYİP
"Güzel" anlamına gelen Tayyip kelimesinin Arapça'da sıkça kullanılan bir kelime olduğunu ifade eden Çelakıl, İbrahim Suresi'nin 24'üncü ayetinde sanki dikkat çekmek istermiş gibi iki kere kullanıldığını öne sürüyor.
İlahiyatçılardan Büyük Tepki
Benim de adım geçiyor
Prof. Süleyman Ateş (Eski Diyanet İşleri Başkanı):
Kuran-ı Kerim'de özellikle bir kişi ismi geçmez, bugüne kadar da bir kanıt bulunmamıştır. Suredeki Tayyip kelimesi özel isim değil güzel, iyi anlamındadır. Benim de adım birçok kez geçiyor Kuran'da. Bu arkadaş birçok kez farklı iddialarda bulundu. Şimdi işi Tayyip Erdoğan'a döndürmek istiyor. Kesinlikle doğru bulmadığım bir şey bu.
Mana çıkarmak saçmalık
Prof. İsmail Karaçam (MÜ İlahiyat Fakültesi Öğr. Üyesi):
Kuran-ı Kerim'in anlayışına, kültürüne tamamen ters, asılsız ve uydurma söylemlerdir bunlar. Elinde gerçeği yansıtan deliller bulunmayan bu tarifler inancı zayıf kişilerin kafalarını karıştırmaktan öteye geçmez. Kuran açık ve net bir şekilde olayları anlatmaktadır. Ardından farklı ve günlük olaylara yorumlanacak manalar çıkarmak saçmalıktır