Meltem Cumbul Afrin twiti olay olunca bakın neler yazdı

Meltem Cumbul 20 Ocak'ta başlayan Afrin harekatına attığı bir twitle dahil olmuştu. Atatürk'ün 'Yurtta Sulh cihanda sulh' sözlerini İngilizce olarak yazan Meltem Cumbul, attığı bu twit sebebiyle tepki aldı

Afrin harekatı konusunda ünlülerin bir kısmından açık destek gelirken bazıları da 'üstü' kapalı eleştiriler yapıyorlar. Bunlardan biri de Meltem Cumbul oldu. Ünlü oyuncu 20 Ocak'ta attığı Afrin twiti ile sosyal medyanın en çok konuşulan ve eleştirilen ismi oldu.

Peki ne yazmıştı Meltem Cumbul! Yazdığı şuydu; "Peace at Home Peace in the World" (M.Kemal Atatürk) Meltem Cumbul'un Atatürk'ün 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' sözünü Afrin için kullanamasına yoğun tepki geldi. Meltem Cumbul'un Afrin harekatına karşı olduğu ve bunu da Atatürk'ün meşhur sözü ile ortaya koyduğu söylendi.

Meltem Cumbul olay yaratan twitine gelen eleştirilere yeni twitlerle yanıt verdi. Cumbul, '-Dileğim, savaşı değil, barışı arayan ve onda insanlığın mutluluğunu bulan ve Türkiye gibi barışı savunan bizlerin olduğu bir ülkeye dost gözü ile bakan,değerli,bilgin,diplomat devlet adamlarının ülkeleri yönetmeleri ve insanlığın yararına olan barışa hizmet etmeleridir' yazdı. İşte Meltem Cumbul'un attığı twitler;

-“Yurtta Barış" insanın huzur ve güven içinde, insan kişiliğine yakışır şekilde yaşamasını ifade eder. Herşeyden önce ülkede, o insanın, insanca yaşamasını, insanlık tıynetinin gereğinin tanınmasını ifade eder.

-Ülkede kanun hakimiyeti ve hukuk hükümranlığı,”Yurtta Barış"ilkesinin en tabiî bir sonucudur. Toplum hayatındaki düzeni, vatandaşın devlete güvenini, devletin de ülkede asayişi sağlamasını öngörür.

-"Dünyada Barış” ise, milletlerarası barış ve güvenliğin korunmasını ve sağlanmasını,milletlerarası barışın bölünmezliğini, insanlığın da hepsini bir vücut ve her milleti de onun bir uzvu addetmeyi amaç bilir.

-Barış, hukuk düzenini, haklılığı ve adaleti gerekli kılar. Barış, kuvvete ve kuvvet tehdidine başvurmayı değil, kanunî ve meşru yollara müracaatı öngörür. Barış,kısaca sosyal düzendir, güvenliktir, hukuk ve kazanılmış haklara saygıdır. Toplum hayatında dengenin sağlanmasıdır.Mücadele, en vahimi olan savaş ise anarşidir, karışıklıktır, kararsızlık ve dengesizliktir. Temel hak ve hürriyetlerine sahip olan insanlar işbirliği içinde adaletli bir menfaat dengesi ile gerçek bir barış sağlarlar.

-"Savaş insan tabiatının gerekliliği değildir. Savaş,daima mevcut olmamıştır ve daima mevcut olması da lâzım gelmez. Dünya barışı boş bir hayal değildir.” (Alexander Rustow)

-Dileğim, savaşı değil, barışı arayan ve onda insanlığın mutluluğunu bulan ve Türkiye gibi barışı savunan bizlerin olduğu bir ülkeye dost gözü ile bakan,değerli,bilgin,diplomat devlet adamlarının ülkeleri yönetmeleri ve insanlığın yararına olan barışa hizmet etmeleridir.