Müslüm Gürses'in kardeşi Ahmet Akbaş kimdir, nasıl vefat etti?

Bu akşam Tv8 ekranlarında saat 21:15'te yayınlanacak olan Müslüm filmi tüm herkesi ekran başına kilitleyecek. Müslüm Gürses'in hayatını anlatan filmde Müslüm Gürses'in babası Mehmet Akbaş, kardeşi Ahmet Akbaş ve Zeyno Akbaş ile ilgili detaylarda gösteriliyor.

Beyaz perdenin ardından bir kez daha televizyonda yayınlanacak olan Müslüm filmi Tv8'de saat 21:15'te ekranlara gelecek. Müslüm Gürses'in hayatının konu alındığı film izleyicileri heyecanlandıracak sahnelere tanıklık edecek.

Filmde Müslüm Gürses'in babası Mehmet Akbaş, kardeşi Ahmet Akbaş ve Zeyno Akbaş ile ilgili detaylarda gösteriliyor.

MÜSLÜM GÜRSES'İN KARDEŞİNE NE OLDU?

Küçük yaşlardan beri Müslüm Gürses'e annesine ve kardeşlerine eziyet eden babası Mehmet Akbaş, Müslüm Gürses ses yarışmasına katılmasın diye saçlarını keser. Mehmet Akbaş aynı zamanda Müslüm Gürses'in annesini ve 2 yaşındaki kız kardeşi Ezo'yu kardeşi Ahmet'in önünde acımasızda öldüren kişidir.

Bu olaydan sonra kardeşi Ahmet ile Adana'yı terkeden Müslüm Gürses yıllar sonra babası affetmiş ve bir köye yerleştirmiştir. Babası Mehmet Akbaş daha sonra Emine Akbaş ile evlenmiştir.

2 kardeşi olan Müslüm Gürses'ın kız kardeşi Zeyno Akbaş babası tarafından 2 yaşında öldürülür erkek kardeşi Ahmet ise askerken firar eder ve askerler tarafından çatışmada öldürülür.

MÜSLÜM GÜRSES KİMDİR?

3 Mart 2013 tarihinde kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Müslüm Gürses ölümünün 6. yılında birbirinden değerli eserleriyle yad ediliyor. Gerçek adı Müslüm Akbaş olan Müslüm Gürses, Emine ve Mehmet Akbaş çiftinin çocuğu olarak 5 Temmuz 1953'te Şanlıurfa'da dünyaya geldi. Zeyno ve Ahmet adında iki kardeşi olan Gürses'in ailesi, kendisi 3 yaşındayken Adana'ya göç etti. Müslüm Gürses, müziğe 1965'te Adana'da, bir yandan Halkevi'ne gidip diğer yandan bir çay bahçesinde şarkı söyleyerek başladı. Terzi çıraklığı ve kunduracılık da yapan sanatçı, aynı yıllarda bir gazinoda sahneye çıktı.

Gürses, 1967'de 14 yaşındayken Adana'da düzenlenen bir şarkı yarışmasında birinci oldu. Sesiyle küçük yaşlarda dikkati çeken sanatçı, 1967'den itibaren TRT-Adana-Çukurova Radyosunda, cumartesi günleri canlı olarak türküler söyledi. Gürses'in ilk plağı “Emmioğlu/Ovada Taşa Basma”, daha sonra 4 plak daha yaptığı Ömür Plak tarafından 1968'de Adana'da basıldı. İstanbul'a 1969'da gelen Gürses, aynı yıl Selahattin Sarıkaya'nın sahibi olduğu Sarıkaya Plak ile “Giyin Kuşan Selvi Boylum/Hayatımı Sen Mahvettin” ve “Gitme Gel Gel/Haram Aşk” adlı iki 45'lik plak doldurdu.

MÜSLÜM GÜRSES REKOR KIRDI

Müslüm Gürses'in ‘Sevda Yüklü Kervanlar' adlı şarkısını da içeren “Sevda Yüklü Kervanlar/Vurma Güzel Vurma” isimli 45'lik Plağı 1969'da Palandöken'den çıktı. 300 bin basılan plak dönemin rekorunu kırdı. Askere gidince bir süre plaklarına ara veren usta sanatçı, döndüğünde İstanbul'a gelerek müzik yaşamına bıraktığı yerden devam etti. Palandöken firması ile 13, Bestefon ile 4, Hülya Plak ile 15 ve Çın Çın Plak ile 2 adet 45'lik plak doldurdu. Ardından 1999'a kadar 15 yıl boyunca Elenor Plak ile çalıştı. ‘Gönül Teknem' adlı albümünü 2006'da çıkaran sanatçının, yazar Murathan Mungan’la ortak projesi ‘Aşk Tesadüfleri Sever' de aynı yıl müzik marketlerdeki yerini aldı. Mungan’ın sözlerini yazdığı, David Bowie'den Leonard Cohen'e birçok yabancı müzisyenin bestesini yaptığı şarkıları seslendiren sanatçı, 2009'da “Sandık”, 2010'da ise “Yalan Dünya” albümlerine imza attı.

Müslüm Gürses, 15 Kasım 2012 Perşembe günü Memorial Hastanesi'nde geçirdiği by-pass ameliyatından sonra akciğer ve kalp yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı. Kendisine solunum cihazı bağlandı. Gürses, 3 Mart 2013'te, yaklaşık dört aydır tedavi görmekte olduğu İstanbul Memorial Hastanesinde hayatını kaybetti. 4 Mart 2013 günü Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.