Mustafa Destici: Ben Türk oğlu Türk'üm, Ümit Özdağ Türk bile değil, dedesinin kabri nerede?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "BBP milliyetçi bir parti değil" diyen Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a yanıt vererek, "Özdağ, milliyetçi değildir. Milliyetçiliği bırakın Türk bile değildir. Nereden geldiği çok açık ve net değildir.dedi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "BBP milliyetçi bir parti değil" diyen Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a yanıt vererek, "Özdağ, milliyetçi değildir. Milliyetçiliği bırakın Türk bile değildir. Nereden geldiği çok açık ve net değildir. Türklüğü bile tartışmalı bir kişinin bizim için bunu söylemek haddine değildir. Benim köyüm Selçuklu köyü, Ankara'ya 100 kilometre, yedi ceddimin kabri orada. Ben Türk oğlu Türk'üm. Kendisi bırakın dedesinin dedesini, dedesinin kabrini gösterebiliyor mu?" dedi. Destici, Özdağ için "Burada neofaşist bir yaklaşımla ülkeyi birbirine düşürme vazifesi görmektedir" iddiasında bulunarak, "Böyle 3-5 adam var. Görevliler, görevlerini ifa ediyorlar. Hangi dönemde neyi konuşmaları gerekiyorsa onu konuşuyorlar. Hangi vazife veriliyorsa onu yapıyorlar" ifadelerini kullandı. 

Sabah'tan Onur Şahanoğlu'na konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Büyük Birlik Partisi milliyetçi bir parti değildir" diyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'la ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Özdağ'ın, babasından dolayı milliyetçilik payesi aldığını savunan Destici, "Ama babasının da 1970'ten sonra ne Alparslan Türkeş ile, ne MHP ile bir ilişkisi kalmamıştır. Burada neofaşist bir yaklaşımla ülkeyi birbirine düşürme vazifesi görmektedir. Böyle 3-5 adam var. Görevliler, görevlerini ifa ediyorlar. Hangi dönemde neyi konuşmaları gerekiyorsa onu konuşuyorlar. Hangi vazife veriliyorsa onu yapıyorlar. Türk Milleti'nde bir karşılığı yoktur. Son yerel seçimde bir belde bile kazanamadı. MHP, İYİ Parti, BBP, hiçbir milliyetçi parti, aklı başında hiçbir milliyetçi onunla görüşmüyor" dedi.

"Ümit Özdağ Türk değildir"
Ümit Özdağ'ın Türk olmadığını iddia eden Destici, şunları söyledi:

"Ümit Özdağ'ın bunu söylemek haddi değildir. Özdağ, milliyetçi değildir. Milliyetçiliği bırakın Türk bile değildir. Nereden geldiği çok açık ve net değildir. Türklüğü bile tartışmalı bir kişinin bizim için bunu söylemek haddine değildir. Benim köyüm Selçuklu köyü, Ankara'ya 100 kilometre, yedi ceddimin kabri orada. Ben Türk oğlu Türk'üm. Kendisi bırakın dedesinin dedesini, dedesinin kabrini gösterebiliyor mu?"

Destici, "Biz, Türk-İslam ülkücüleriyiz, kuru milliyetçilik iddiasında değiliz" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkücüler, 12 Eylül'den önce kanımız aksa da zafer İslam'ındır demiştir. Ümit Özdağ bunu söyleyebilir mi? Asıl bundan rahatsız zaten. Almanya'da çok kaldığı için neonazilerin etkisinde kalmış. Onların fikirlerine benzer fikirler savunuyor."