Narin Güran cinayetinde babası dahil 23 kişiye zorla getirme kararı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde hakkında verilen kayıp ilanından 19 gün sonra cansız bedeni Eğertutmaz Deresi kenarında bir çuval içinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Baba Arif Güran ile ağabey Baran Güran hakkında zorla getirilme kararı verildiği belirtildi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Köyü’nde kayboluşunun 19. gününde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti hala aydınlatılamadı.

Halk TV'den Ferit Demir'in haberine göre, soruşturmada flaş bir gelişme yaşanırken Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi, cinayete ilişkin iddianameyi kabul ettiği tutanakta çoğunluğu Güran ailesi mensubu olan ve aralarında baba Arif Güran ile ağabey Baran Güran'ın da bulunduğu 23 kişinin mahkeme günü zorla getirilmesine de karar verdi. Haklarında zorla getirilme kararı verilen kişilerden 8'inin tutuklu sanık olduğu öğrenildi.

Söz konusu tutanakta; Baran Güran, Muhammed Kaya, Osman Güran, Melike Güran, Maşallah Güran, Melek Güran, Birsen Güran, Remziye Cabaş, Yasemin Gül, Erhan Güran, Barış Güran, Eren Güran, Hediye Güran, Maide Kaya, Ramazan Atasoy, Muhammed Emre Güran, Yusuf Kaya, Ufuk Kaya, Furkan Kaya, Ğazal Bahtiyar ve Mehmet Selim Atasoy’un beyanlarının tespiti için zorla getirilme emri çıkarılmasına karar verildi.

Narin’in babası Arif Güran’ın ise “müşteki” sıfatıyla sisteme kayıt edilmesi ve hakkında zorla getirme emri düzenlenmesine hükmedildi.

Duruşmanın ise, yaşanan bu gelişmenin ardından 7 Kasım 2024 tarihinde saat 09.00’da yapılacağı belirtildi.

Amca Salim Güran, anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ve itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın “iştirak halinde çocuğu kasten öldürmek” suçundan tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.