Naz Akbörü’yü kağıda sığdıramadığı tacizler ölüme götürmüş!

Samsun atakum sahilinde elinde silah başından vurulmuş halde bulunan 20 yaşındaki İlklima Naz Akbörü’yü ölüme götüren olayları bir kağıda not aldığı ortaya çıktı.

Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberine göre, Naz Akbörü bir kağıda üç madde halinde “İstediğim o şerefsiz Arslan Sağlam’ın cezasını alması, tanıyan tanır. Doğanay Sezgin’in evinde uyurken bana dokundu, sonra inkâr etti. Doğanay Sezgin ise ben yolda yürüyemeyecek kadar sarhoşken duşta beni soydu ve benimle oldu. Telefonumu tamir etmesi için tanıştığım Hakan Belen telefonunu verme ayağına beni eve götürdü. Uyuşturucu vermeye çalıştı, evinden çıkarken asansörde öpmeye çalıştı” diye yazdı. Akbörü’nün kağıda “kağıdım bitti” notu dikkati çekti.

İlklima Naz’ın ismini verdiği üç kişi gözaltına alındı. İfadesinde İlklima Naz’ın kendisine Arslan Sağlam ve Hakan Belen tarafından nasıl taciz edildiğini söylediğini anlatarak İlklima Naz’ın notunda yazanları doğruladı. Ayrıca İlklima Naz’ın ev ararken gittiği emlakçı tarafından da taciz edildiğini anlattı. Ancak kendisinin taciz etmediğini iddia etti. Diğer şüpheliler de Ilklima’nın yazdıklarının doğru olmadığını savundu. Ancak savcılık bu savunmalara itibar etmedi.

Ilklima başına gelenlerin bir kısmını sesli mesajla annesine de anlatmıştı. O kayıtlar da dosyaya girdi. Savcılık “İntihar eden mağdurun hiçbir çıkar ve husumeti olmadığı şüpheliler hakkında asılsız suçlamalarda bulunması için ortada bir sebep yok” diyerek dava açtı. 11 sayfalık iddianamede şüpheliler Doğanay Sezgin ve Arslan Sağlam ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18 yıla kadar, Hakan Belen’in ise ‘sarkıntılık yoluyla cinsel saldırı’ suçundan 5 yıla kadar hapis ile cezalandırılmaları istemiyle dava açtı.