OGS Depozitoları Ne Olacak? Ulaştırma Bakanlığı Açıkladı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın köprü ve otoyol geçişlerinde kullanılan ücret ödeme sistemlerinden Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) kaldırıldığını açıklaması ardından depozitoların ne olacağını da açıkladı.
Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 31 Mart'ta başlayacağını duyurduğu "otoyol ve köprü geçişlerinde OGS'nin kaldırıldığı" haberinden sonra gözler ödenen depozitolara çevrildi. Yeni düzenlemeye göre geçiş ücretleri HGS üzerinden tahsil edilecek. OGS cihazları banka tarafından ücretsiz olarak HGS etiketine dönüştürülecek.
Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, Hürriyet’e yaptıkları açıklamada 1.2 milyon OGS kullanıcısının hesaplarıyla ilgili, “Cihaz bedeli geri de verilebilir, HGS hesabında bakiye olarak kullanımına da açılabilir. Ama gecikmeksizin, bu durumla ilgili vatandaşlarımız bilgilendirilecek” dedi.
OGS NEDEN KALDIRILDI?
Türkiye'de geçişi ücretli olan otoyol ve köprülerin tahsilinde 2 sistem vardı. Ancak OGS ve HGS olarak uygulanan bu 2 sistem dolayısyla otoyol kullanıcıları yönünden gişelerden geçişlerde karışıklığa neden oluyordu. Özellikle iş yükünün azaltılıp verimliliğin artırılması ve daha iyi hizmet için sistem değiştirildi. 31 Mart'tan itibaren OGS kaldırılıacak. Otoyol ve köprü geçiş ücretleri HGS üzerinden tahsil edilecek. OGS abonesi araç sahiplerinin yapması gerekenler yapılan açıklama ile aktarıldı.
HGS NASIL ALINIR?
Otoyol ve köprü geçişlerinde OGS'nin kaldırıldığını duyuran Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; otoyol ve köprü geçiş ücretleri HGS üzerinden tahsil edilecek. OGS cihazları banka tarafından HGS etiketine dönüştürülecek.
HGS 2022 NE KADAR?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; OGS cihazlarının bankalar aracılığıyla ücretsiz olarak HGS etiketine dönüştürüleceği aktarıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada otoyol ve köprülerin geçiş ücretlerinin OGS ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) olmak üzere iki ayrı ücret toplama sistemi üzerinden tahsil edildiği fakat bu iki sistemin otoyol kullanıcıları yönünden gişelerden geçişlerde karışıklıklara neden olduğu ifade edildi.
Karayolları Genel Müdürlüğü; iş yükünün azaltılması ve verimliliğin artırılması adına 31 Mart’tan itibaren OGS’nin kaldırılacağını belirtti.
Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) üzerinden tahsilatına devam edilecektir. OGS abonesi araç sahiplerinin mağduriyet yaşamamaları için gerekli tüm önlemler alınacak olup, OGS etiketi olan araç sahiplerine OGS cihazının alındığı banka tarafından ücretsiz olarak HGS etiketi verilecek ve hesapları HGS hesaplarına dönüştürülecektir. Dönüştürme işlemleri aşamasında ve sonrasında kullanıcılar otoyol geçişlerini rahatlıkla yapabilecek ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecektir”