Saray'da Daron gerilimi: Erdoğan Nobel Ödülünü tebrik etti, Yiğit Bulut yerden yere vurdu

2024 Nobel Ekonomi Ödülü'ne, kurumların oluşumu ve refaha etkilerine ilişkin çalışmalarından dolayı Daron Acemoğlu, Simon Johnson ve James Robinson layık görüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan Ekonomist Daron Acemoğlu'nu tebrik ediyoruz" demişti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut X'te yaptığı Daron Acemoğlu eleştirisi ile dikkat çekti.

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi'nde düzenlenen basın toplantısında, Nobel Ekonomi Ödülü'nün kazananları açıklandı.

Açıklamada, 2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nü, kurumların oluşumu ve refaha etkilerine ilişkin çalışmalarından dolayı Türk Prof. Dr. Daron Acemoğlu, İngiliz Prof. Dr. Simon Johnson ve İngiliz Prof. Dr. James Robinson'un kazandığı bildirildi.

ERDOĞAN'DAN TEBRİK

Erdoğan ,Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda Daron Acemoğlu'nu tebrik etti. Açıklamalarında "2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan Ekonomist Daron Acemoğlu'nu tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

DANIŞMANINDAN TAŞLAMA

Erdoğan'ın tebriği üzerine başdanışmanı Yiğit Bulut'un X üzerinden yaptığı paylaşımla Daron Acemoğlu'na yaptığı sert çıkış dikkatleri üzerine çekti. Bulut eleştirisinde, "Nobel getiren soruymuş; neden bazı ülkeler zengin, diğerleri yoksul!! 

Ben sana söyleyeyim Daron Bey; sen ve senin gibi kemal derwish türevleri, vahşi kapitalizm, acımasız emperyalizm ve özgürlük süsü verilmiş liberalizm, dünyayı rahat sömürsün diye “teori” ürettiğiniz için!" ifadelerini kullandı.