Saygı Öztürk: İmam hatip okullarına kaydolan öğrencilere servis ve yemek ücretsiz, ya diğerleri

İmam hatiplerde okuyan çocuklarla, diğer okullarda okuyan çocuklar arasındaki ayrım neden?"

Okulların açılması ile birlikte öğrencilerin beslenmes sorunu, servis ücretlerinin pahalılığı, okullarıdaki hijyen sorunları önemli bir gündem maddesi oldu. Pahalılık nedeniyle ailelerin çocuklarını okullara aç göndermek zorunda kaldığı örnekleri gündeme gelirken Sözcü yazarı Saygı Öztürk, İzmir'deki bir imam hatip ortaokulunun ücretsiz yemek ve servis hizmeti sunduğu örneğin aktararak "İmam hatiplerde servis ve yemek ücretsiz, ya diğerleri?" diye sordu.

Öztürk, Eski CHP Genel Yardımcısı Yıldırım Kaya'nın ise "Madem İmam Hatip okullarına kayıt yaptıran öğrencilere ücretsiz ulaşım ve yemek verilebiliyor, neden tüm okullardaki öğrencilere verilmiyor? İmam hatiplerde okuyan çocuklarla, diğer okullarda okuyan çocuklar arasındaki ayrım neden? Hepsi bizim çocuklarımız değil mi?" diye sorduğunu aktardı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın imam hatip ortaokulu ve liseleri dışında öğrencilere ücretsiz yemek ve servis hizmeti sağlama konusunda adım atmaya niyeti olmadığını söyleyen Öztürk, imam hatiplere nasıl ayrıcalık sunulduğunu örnekle anlattı.

Öztürk'ün yazısının ilgili kısmı şöyle:

"CHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı ve 27. Dönem Milletvekili Yıldırım Kaya, öğretmen kökenli ve de sendikacı olduğu için eğitim konularını sıkça gündeme getiriyor. Gönderdiği broşürde 'Sevgili öğrenciler, İzmir-Karaburun Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu sizleri bekliyor' deniliyor ve okulun, diğer okullardan farkı da şöyle ortaya konuluyordu:

Çağdaş ve hoşgörülü eğitim
En fazla 15 kişilik sınıflar
Ücretsiz ve kolay ulaşım
Tüm öğrencilere ücretsiz öğle yemeği
Sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler
Geziler. Başarılı öğrencilere ödüller
Akıllı tahta imkanı