Saymaz: Yunus Emre Geçti'nin Piton 82 çetesinde olduğu iddia ediliyor

Polis memuru Şeyda Yılmaz'ın katil zanlısı 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti'nin 'Piton 82' isimli suç grubuna üye olduğunu öne sürülüyor.

Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı öldürmekten tutuklanan ve 26 suç dosyası olduğu belirlenen 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti'ye dair tartışmalar sürüyor. Halk TV'de yayınında konuşan gazeteci İsmail Saymaz, 'yeni nesil suç gruplarına' dikkat çekti.

"Ümraniye'deki örnek istisnai bir örnek değil. Bakın Sinan Ateş cinayetindeki tetikçi Eray Özyağcı tam olarak bu profil" diyen Saymaz, özetle şunları söyledi:

TAŞERON İŞLERİ GÖRÜYORLAR

"12-13 yaşında kapkaçla gaspa girmiş. Beşin üzerinde kapkaç dosyası var. Hep aynı gruplar kapkaç suçlarına karışmış. Tabi bunun bir de yan suçları var. Alıkoyma yaralama gibi.Yeni nesil bir suç ağı ile karşı karşıyayız. İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana'nın kenar mahallelerinde uyuşturucu, kapkaç, haraç etrafında yetişmiş gruplar. Bu kişinin grubunun adının 'Piton 82' olduğu iddia ediliyor. Belli ki bu yeni bir grup. Zamanla bir üst klana katılacak. Şimdilik bunlar üst grupların taşeron işlerini görüyorlar.

ROL MODEL 'BARIŞ BOYUN'

Bunların en gelişkin örneği Daltonlar grubuydu. Haraç uyuşturucu işleri ile meşgulken Türkiye çapında iş yapmaya başladılar. Bu grupların tamamının rol modeli Barış Boyun da ortaya çıkıyor. 2014'ten bugüne giderek büyüdüler. Onları takip eden gruplar var. Gazi Mahallesi ve çevresinde ortaya çıkan Siirtli Naci gibi gruplar var. Bunlardan en gelişkini İstanbul'da Barış Boyun'du İzmir de ise Binali Camgöz'dü.

Daha çok yeni tür suç örgütlerinin lider kadrosu ağırlıklı metropol çeperinde yerleşmiş sonradan göçle gelmiş ve daha protest kültürden gelmişler. Protest kültür var kendisine göre. Bununla ilgili Barış Boyun iddianamesinde böyle gençlerle ilgili "Kamikaze Dronu" ifadesi kullanılıyor."