Şeriat isteyen Hüda Par'ın ilk dört madde çıkışına İslamcı partiler ne diyor?

Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı, bir basın toplantısı düzenleyerek Türkiye ve Antalya’nın gündemini değerlendirdi,HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasa’nın 4. Maddesiyle ilgili sözlerine “Gündemi kendileriyle meşgul etmeye çalışıyorlar” sözleriyle tepki gösterdi.

Basın toplantısında konuşan Kılıç “Masum yavrumuz Narin’e yapılanın cezası idam olmalıdır.  Bununla ilgili hala somut neticelere ulaşılamamıştır. Hiçbir gerekçe masum bir çocuğun katledilmesini haklı kılamaz. Bu ibret olmalı ve gerekli caydırıcı önlem alınmalı. Bu önlemlerden biri de çerçevesi net bir şekilde belirlenmiş idam cezasının tekrar yasalaştırılmasıdır” dedi.

Kılıç, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasa’nın 4. Maddesine yönelik açıklamalarına ilişkin de “ Devletin dini adalettir. HÜDAPAR gündemi meşgul etmek için ortaya cümle atıyorlar. Ben onlara itibar edemiyorum. Laiklik din düşmanlığı olarak kullanılmamalı, herkesin dinini özgürce yaşayabilmesinin teminatı olmalıdır” dedi. 

Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı düzenlediği basın toplantısında, Antalya’da yerel yönetim ve merkez yönetim arasındaki çekişmeden dolayı vatandaşın mağdur olduğunu öne sürdü. İl Başkanı Mehmet Fatih Tekin, trafik sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini, Antalya’ya gelen turistlerden kent kullanımı için bir ücret alınması gerektiğini savundu.