Sinan Ateş davasında tuhaf gelişme: MHP'yi kızdıran Savcılar nereye sürüldü?

HSK'nin yaz kararnamesinde, suikast sonucu öldürülen Sinan Ateş cinayetine ilişkin dosyada Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ı şüpheli olarak dosyaya kaydeden ve cinayete ilişkin kritik bilirkişi raporunu dosyaya kazandıran Ankara Başsavcıvekili Durdu Özer, tenzili rütbe ile Ankara İstinaf Mahkemesi savcılığına atandı.

Başsavcıvekili iken düz savcı olarak atanan Durdu Özer'in yanı sıra, yine Ankara Adliyesi'nde Sinan Ateş dosyasında görev yapan savcı Durmuş Ali Kaya da Ankara'dan Çınar Savcılığı'na atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanlığı'nın yaz kararnamesi yayımlandı, hakim ve savcıların yeni atamalar ve görev yerleri açıklandı. Buna göre, 4009 hakim ve savcı atandı ve görevler yapıldı. HSK kararnamesinde, 30 Aralık 2022 Ankara'da suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş dosyasına bakan savcılara ilişkin atama dikkat çekti.

T24'ün haberine göre Cinayet dosyasındaki kritik aşamalara imza atan Ankara Başsavcıvekili Durdu Özer, kararnameyle tenzili rütbe alarak Ankara Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi savcılığına atandı. Kararnameyle, Ankara Adliyesi'nde Sinan Ateş dosyasında görev yapan savcı Durmuş Ali Kaya da Ankara'dan Çınar Savcılığı'na atandı.

İzmir Adliyesi’nde ‘dinlenme odası’nda cephaneliğini sergilediği fotoğraflarla gündeme gelen İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur tenzili rütbe ile Karşıyaka Hâkimliği'ne atandı.