Şok iddia!!! Efendi'yi MİT yazdı!!! Soner Yalçın bu iddiaya ne dedi?
Aydınlık dergisi, Soner Yalçın'ın Sabetaycıları anlattığı kitabının MİT tarafından yazıldığını iddia etti. Eski Aydınlıkçı Soner Yalçın soluğu mahkemede aldı
Aydınlık dergisi, Soner Yalçın'ın Sabetaycıları anlattığı kitabının MİT tarafından yazıldığını iddia etti. Eski bir Aydınlık çalışanı olan Yalçın dergi aleyhine 100 bin YTL'lik tazminat davası açtı..
Aydınlık dergisinin, "Milli İstihbarat Teşkilatı yazıp verdi" dediği Efendi adlı kitap 2004 yılında yayınlanmıştı.
Sabetayistlerin tarihini yazdı
Gazetecilik mesleğine Aydınlık gazetesinde başlayan Soner Yalçın, gazetenin yerine çıkan Aydınlık dergisine 100 YTL'lik tazminat davası açtı. Aydınlık dergisi, Soner Yalçın'ın 2004 yılında büyük yankı uyandıran 144 bin adet satan Efendi kitabını Soner Yalçın'ın yazmadığını iddia etti. Dergi, kitabı "MİT"in yazarak Soner Yalçın imzasıyla piyasaya sürdüğünü ve Yalçın'ın da MİT elemanı olduğunu iddia etti. Yalçın, kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu ileri sürerek dergi aleyhine İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 100 bin YTL'lik tazminat davası açtı.
SERT SUÇLAMA
Aydınlık dergisi 25 Ocak 2007 tarihli sayısında, "Soner Yalçın'a Efendi'yi MİT yazıp verdi" başlığı ile eski yazarı aleyhine ağır bir yazı kaleme aldı. Haberde gazeteci Soner Yalçın'ın 2004 yılında büyük yankı uyandıran 144 bin adet satan "Efendi... Beyaz Türklerin Büyük Sırrı" kitabını MİT'in yazdığı iddia edildi. Derginin haberine göre; kitabı yazan MİT, imza için kitabı 4 gazeteciye götürdü. Kanaltürk'ün sahibi Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu gazeteciler kitaba imza atmayı kabul etmezken Soner Yalçın, kitabı imzası ile yayınlamayı kabul etti. Haberde, Soner Yalçın'ın İngilizce bilmediği halde kitabında İngilizce sözcükler ve kelimelere yer vermesi bile kitabın Yalçın tarafından kaleme alınmadığına dair iddiayı destekleyen unsurlar olarak kullanılarak, Soner Yalçın'ın "Arkadaşlarını kötüleyen vahim bir kişilik problemi olduğu" ifadelerine yer verildi. Soner Yalçın'ın dönemin MGK Genel Sekreteri Ahmet Çörekçi ile görüştükten sonra değişime uğradığı iddia edilen haberde, "MİT içinden Mikail Alpay ekibindendir" denildi.
"ÇAMUR AT"
Eski işyerinin, "MİT mensubu" suçlaması ile karşılaşan ünlü gazeteci, hakkında çıkan bu habere 100 bin YTL'lik dava ile karşılık verdi. Avukatı Sabri Kuşkonmaz aracılığı ile dava açan Soner Yalçın, dava konusu haberde yeralan bütün iddiaların yalan ve asılsız olduğunu "Çamur at izi kalsın" amacı taşıdığını söyledi. Dava konusu haberin yayınlandığı tarihte kitabın 144 bin satış tirajına ulaştığını belirten Soner Yalçın, "Bu kitap hiç tartışmasız bir 'eser'dir. Ancak yayın yoluyla atılan bu çamurla yazarlığım ve eserim topyekûn reddedilmektedir" dedi. Kişilik haklarına ağır saldırı yapıldığını savunan Soner Yalçın'ın açtığı tazminat davasına karşın, Aydınlık dergisi yönetiminin mahkemeye dilekçe vermesi bekleniyor. İstihbarat Efendi adlı yayınlanmıştı.
Sabetayistlerin tarihini yazdı
Soner Yalçın, MİT'in yazdırdığı iddia edilen "Efendi: Beyaz Türklerin Büyük Sırrı" isimli dava konusu kitabında, İzmirli Evliyazedeler Ailesi'nin köklerine iniyor. Sabetayist olduğu iddia edilen Evliyazedeler Ailesi, Türkiye'nin siyasi tarihine damga vuran bir aile. Ünlü futbolcular, güzellik kraliçesi çıkaran Evliyazedeler sülalesinden Adnan Menderes Başbakanlık, Fatin Rüştü Zorlu Dışişleri Bakanlığı yaptı. Roman tarzı yazılan kitabın tanıtımında, "Efendi"yi okurken Türkiye'nin farklı bir yüzüne tanık olacak, gizli kalmış gerçekleriyle yüzleşeceksiniz" deniyor.
ERSEVER'LE TANINDI
Soner Yalçın, 1993 yılının yazında İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'e ait Aydınlık gazetesinde, JİTEM'in kurucusu Binbaşı Ahmet Cem Ersever ile yaptığı görüşmeyi, yazı dizisi olarak yayınladı. Bu yazı ile Türkiye ilk defa faili meçhuller ve bu faili meçhullerin başkahramanı Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'la ilgili bilgilere ulaştı. Yayından hemen sonra 4 Kasım 1993'te Ersever'in ağzı bantlı, elleri arkadan bağlı cesedinin bulunması, Aydınlık'ı bir anda Türkiye'nin gündemine oturtmuş, Soner Yalçın ise bu dizi ile kendisine ve dergisine büyük prestij kazandırmıştı. Binbaşı Ahmet Cem Ersever'in nüfus cüzdanı, henüz cesedi bulunmadan 29 Ekim 1993 tarihinde Soner Yalçın'a yollanmıştı.