Taksi sorununda İBB ve Bakanlık anlaştı: Külliye'den itiraz geldi

İstanbulluların taksi çilesine Bakanlık ve İBB'den ortak çözüm. Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi'ne Külliye'den itiraz geldi.

Yıllardır İstanbullu vatandaşların dillendirdiği ancak bir çözüme ulaşamayan taksiçilesinde önemli bir gelişme yaşandı. Her geçtiğimiz yıl nüfusu artan kentte 18 bin taksi olması taksi başına 861 kişi ortalamasını ortaya çıkarıyor. Yıllardır Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni UKOME toplantılarında karşı karşıya getiren sorun için yarın ortak adımlar atılacak.

TAKSİ SAYISI ARTACAK

İktidarın taksi sıkıntısı için kolları sıvadığı iddia edilirken Bloomberg'in üst düzey yetkililere dayandırdığı habere göre yeni bir yasa ile İstanbul'daki taksi sayısının 31 bin 815'e çıkarılacağı iddia edildi.


Bu iddiaların ardından ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu x hesabından yaptığı paylaşımla perşembe günü yapılacak UKOME toplantısını işaret etti.

İmamoğlu "Tüm paydaşlarla birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda hem taksi sayısını arttırmaya hem de yeni taksi sistemini hayata geçirmeye az kaldı. Yarınki UKOME toplantısında tüm İstanbul için hayırlı kararlar çıkacağını ümit ediyorum" mesajını paylaştı.

BAKANDAN 'ONAY' GELDİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da yaptığı açıklamada İstanbul'da Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi'ni onaylayacaklarını ifade etti.

Uraloğlu şu ifadeleri kullandı:

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan taksi sorununun çözülmesi için Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız.

2500 araçla başlanacak yeni taksi sisteminin kurulmasına dair yarın yapılacak olan UKOME Toplantısı’nda gündemde yer alan teklife ilişkin olarak oy hakkı olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bağlı kurumlar olarak uygun görüş vereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

Taksi sorununun çözümü adına attığımız bu adımın İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyoruz."

KÜLLİYE'DEN İTİRAZ

Bakanlık ve İBB taksi sorunu için uzlaşmaya hazırlanırken Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut'tan itiraz geldi.

X hesabından paylaşım yapan Yiğit Bulut, "Sevgili Dostlar, İBB, Amerikan şirketleri ile işbirliği yaparak emekçi kardeşlerimizin Amerikan sermayesine esir olması için adımları atmaya hazır!! Taksi emekçileri lütfen uyanık olun!!"ifadelerine yer verdi.

Odatv.com