Tuğrul Türkeş: Kabine dışı kaldığımı öğrenince sevindim, Devlet Bey'e teşekkür ediyorum

Geçen günlerde yapılan revizyon sonucu kabine dışı kalan Türkeş, "Eşim, ‘Tatil yapmayacak mıyız?' diye soruyordu. Ben de hanıma ‘Kabine değişikliğini bekleyelim. Kabine dışı kalırsam söz, çoluk‐çocukla tatile çıkarız' diyordum.

Geçen günlerde yapılan revizyon sonucu kabine dışı kalan eski Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Eşim, ‘Tatil yapmayacak mıyız?' diye soruyordu. Ben de hanıma ‘Kabine değişikliğini bekleyelim. Kabine dışı kalırsam söz, çoluk‐çocukla tatile çıkarız' diyordum. Kabine açıklandığında liste dışı kaldığımı öğrenince evde tatlı bir sevinç hali vardı" dedi. Türkeş,  sözlerinin devamında "Ben de kim bana bu kıyağı yapmış diye merak ediyordum. Devlet Bey yaptıysa kendisine teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişimi sonrası Gülen cemaatine yönelik olarak başlatılan soruşturmalarla ilgili olarak "Adalet duygusu tatmin edilmeli, verilen cezalar yeniden ele alınmalı" diyen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in de kabine dışı kalması dikkati çekmişti.

Türkeş, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul etmesi nedeniyle MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütürken disiplin kuruluna sevk edilmiş; babası Alparslan Türkeş'in kurucu lider olarak "Başbuğ" diye anıldığı eski partisinden ihraç edilmişti.

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'ün, Tuğrul Türkeş'in açıklamalarına da yer verdiği (21 Temmuz 2017) yazısı şöyle:

Tuğrul Türkeş, Ahmet Davutoğlu döneminde seçim hükümetinde bakan olarak görev almayı kabul edince MHP yönetimi tarafından partiden ihraç edildi. Türkeş'in ilk tepkisi “kararı tanımamak” oldu. Ancak gelişen olaylar sonunda Tuğrul Türkeş, babasının kurucusu olduğu partiden, hem de TBMM'deki MHP Grup Üyeliği'nden istifa etti. Seçimde de AKP'den milletvekili adayı gösterildi. Seçimden sonra kurulan hükümette de Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. Görev alanları arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de vardı. Kıbrıs konusunda özel bir duyarlılığı olan Tuğrul Türkeş, 20 Temmuz 1974'te gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıldönümü törenlerine Türkiye'den daha üst seviyede katılım sağlanması için de çalışmış, törende Başbakan Binali Yıldırım'ın da bulunması için çaba göstermişti. Türkeş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) törenlere gidecekti. Valizi de hazırdı. Ancak 19 Temmuz'da kabine dışı kalması nedeniyle çok istemesine rağmen KKTC'ye gitmesinin uygun olmayacağını Başbakan'a söyledi ve kutlamalara katılmadı.

Devlet Bey'in rolü
Geçmişte, AKP'ye karşı etkili bir muhalefet yapan MHP, artık birçok konuda AKP'yle işbirliği içinde... “Tuğrul Türkeş'in kabine dışı kalmasını Devlet Bahçeli istedi. O yüzden kabine dış bırakıldı” iddiaları da alabildiğine yaygın...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükümeti için yaptığı bakanlık davetine olumlu yanıt veren Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'e tepkisi sert olmuştu. Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Tarih turnusol kâğıdı gibidir; ihanetle sadakati tasnif etmekle kalmaz, geleceğin hafızasına nakleder. Vatan sabırdır; mirasyediler idrak edemez” dedi