Tuncay Özkan ile FETÖ'nün 95 milyon dolarlık kavgası

Kanaltürk Tv, 10 Haziran 2004 tarihinde yayın faaliyetine başladı. Kanalın Doğan Yayın Holding'in, İstanbul Şişli’de bulunduğu binaya yerleşmesi ve programlı yayına geçmesiyle beraber daha etkili bir kanal haline geldi. Dört yıl sonra kanalın sahibi Tuncay Özkan, 12 Mayıs 2008 tarihinde Kanaltürk’ü FETÖ’cü Akın İpek’e sattı.

Oda TV'den Can Özçelik'in yazısına göre,

Zamanla FETÖ ile AKP iktidarı arasına "kara kedi" girince Mart 2014 tarihinde kanalın ulusal yayın hakkı RTÜK tarafından iptal edildi. 

26 Ekim 2015 tarihinde Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği kararı ile Kanaltürk yönetimine kayyum atandı.
O dönem kanalın satılması hakkında Tuncay Özkan şunları söyledi:

“Alanlara teşekkür ediyorum. Koza Grubuna buradan teşekkür ediyorum. Koza Grubu eğer gelip almasaydı yarın bu malların tamamı haraç mezat satılacaktı. Koza Grubuna hayırlı uğurlu olsun. ‘Neden o gruba satıldı’ diyorlar. Gruba teşekkür ediyoruz. Gösterdikleri ilgi ve yardım için. 25 milyon dolara satıldı. 20 milyon dolar da borç var. Sadece 10 milyon doları vergi ve SSK borcu. Koza Grubu almayabilirdi, gelirdi hacizden alırdı.”

FETÖ’CÜLER SALDIRDI TUNCAY ÖZKAN YANIT VERDİ

Aradan yıllar geçti. FETÖ, Tuncay Özkan'a verdiği parayı gündeme getirdi. 
FETÖ firarisi Akın İpek, Tuncay Özkan’a Kanaltürk’ün satışıyla ilgili 50 ile 95 milyon dolar verileceğini öne sürdü.

Akın İpek, “TMSF’de bulunan Koza İpek şirketlerinden, Tuncay Özkan’a, 50 ile 95 milyon dolar aktarılması için tezgah kuruldu. Bu parayı halka açık olan İpek Enerji ve Koza Anadolu şirketlerinin küçük yatırımcısına ödetecekler. Hiçbir kurumu (TMSF dahil) itham etmiyorum, kurumların içindeki namussuz yapıyı ihbar ediyorum. Bu pislik ortaya saçıldığında bu paradan kimlerin pay alacağı da ortaya çıkacaktır.”

Arkasından diğer FETÖ hesapları Tuncay Özkan ile iddialarda bulunmaya başladılar. 
FETÖ’cüler de önceki gün yayınladıklarını videoda kavgayı sürdürerek Tuncay Özkan’ın FETÖ borsasından yararlanmak istediğini öne sürdü ve 95 milyon dolarlık talepte bulunduğunu iddia etti.
Tuncay Özkan da Twitter’dan FETÖ’cülere şöyle yanıt verdi: “Ardında yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz.”

ODATV MAHKEME KAYITLARINA ULAŞTI

Tuncay Özkan ise FETÖ'ye teşekkür ettiği o süreçten sonra kanalın kendisinden zorla alındığını söylemeye başladı:

Kavga büyüdü…

Kim haklıydı; FETÖ mi Tuncay Özkan mı?
Odatv, Kanaltürk satışının mahkeme kayıtlarına ulaştı.
12 Mayıs 2008 tarihli sözleşmeye göre Kanaltürk’ün bağlı olduğu çatı şirket olan “Yaşam Televizyon Yayın Hizmetleri’nin” altında bulunan 4 iştirak şirketiyle birlikte 30 milyon dolara anlaşma sağlandı.
Tuncay Özkan 25 milyon dolar dese de gerçek rakam 30 milyon dolardı.
Anlaşmaya Kanaltürk’ün sahibi olarak Kerimcan Kamal, Havva Göksu, Emre Eren, Tuncay Mollaveyisoğlu ve Tuncay Özkan’ın akrabası olduğu belirtilen Ahmet Burak Mızrak imza attı.
Akın İpek adına ise satın alma işlemini Koza İpek’e bağlı “ATP İnşaat Sanayi Ticaret Şirketi” yetkileri yaptı.

KANALTÜRK’Ü KAĞIT ÜZERİNDE ALANLAR

Kanaltürk’ün alan şirketin yetkilileri olan Şaban Yörüklü hakkında FETÖ’ye üye olma suçundan açılan davada 9 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Aynı şirketin diğer yetkilisi Ayhan Yurttaş da FETÖ firarisi.
“Pay satım ve devir sözleşmesi” adıyla yapılan ve imzalanan metinin 7’nci maddesinde Kanaltürk’ün bağlı olduğu “Yaşam Televizyon Yayın Hizmetleri” ve iştiraklerinin toplam bedeli 30 milyon dolar olarak belirlendi.

Sözleşmeye göre şirketin hisse devirleriyle birlikte 13 milyon dolar Kanaltürk’ün ortaklarına ödendi.
Satış için anlaşılan miktarın 12 milyon dolarının Kanaltürk’e ait borçlara gideceği ifade edildi.
Ve kalan 5 milyon Dolarlık kısmın da Koza İpek’te kalacağı ve açılan idari davalrın sonuçlarına göre ödeneceği belirlendi.

“SAMAN ADAM” BURAK MIZRAK

Belgelere göre Tuncay Özkan, Kanaltürk’ün resmi sahipleri arasında yer almıyor. Satış sözleşmesinde de hissesi olmadığı için imzası bulunmayan Tuncay Özkan’ı akrabası Ahmet Burak Mızrak üzerinden Kanaltürk’te hak sahibi olduğu belirtiliyor.
Bu durum Ticaret Hukukunda “Saman Adam” olarak tanımlanıyor. “Saman Adam” tabiri “gerçekte ortak olmayıp görünüşte ortaklar için” kullanılıyor.

KİM HAKLI 

Davalar İstanbul Ticaret Mahkemelerinde görülmeye devam ediyor. Kanaltürk’ün satışına itiraz ederek dava açan “Saman Adam” Ahmet Burak Mızrak yani Tuncay Özkan, kanalın değerinin yeniden tespit edilmesini istedi. 

Davalarda Kanaltürk’ün o dönem ki piyasa değerinin hesaplanması için bilirkişi atandı. Raporlarda kanalın değerinin 75 ve 95 milyon dolar olduğu ifade edildi. 
Bakalım davalar nasıl sonuçlanacak.