TUSAŞ saldırısından sonra Instagram Twitter ve Facebook çöktü mü? Bant daraltma nedir?

Ankara'da Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi'ne yönelik terör saldırısının ardından sosyal medyada erişim sorunu yaşanmaya başladı. Popüler sosyal medya platformu X ve Instagram'da bağlantı kesintileri yaşandı. 

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bugün Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi'ne yönelik terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda 3 kişi şehit olurken, 14 kişi de yaralandı. 

Saldırıdan birkaç saat sonra mahkeme kararıyla yayın yasağı alırken, sosyal medyaya yönelik bant daraltma uygulandı.

Ne oldu?

Ankara Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi'nde 15.30'da vardiya değişimi sırasında servislerin de olduğu ana nizamiyede terör saldırısı oldu. Silahlı ve bombalı saldırıların ardından alanda çatışma çıktı. Bölgeye özel harekat timleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi. İddialara göre; saldırganlar, F-16'ların olduğu alandan sızarak içeridekileri rehine aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2 saldırganın öldürüldüğünü, 3 şehit ve 14 yaralı olduğunu bildirdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatışan soruşturmada ise 1 başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi.