Ulaş Kurtuluş Ünlü’nün 2. solo albümü
Göç Havası ismini verdiği bu tematik albümde Ulaş Kurtuluş Ünlü kendisine ait türkü tadında iki beste, bir derleme ve 11 türküye yer vermiş.
7 Yıllık aranın ardından Göç – Ayrılık temasını farklı yönleri ile işlediği 14 eserden oluşturduğu ve Göç Havası ismini verdiği bu tematik albümde Ulaş Kurtuluş Ünlü kendisine ait türkü tadında iki beste, bir derleme ve nefesini Anadolu’nun farklı coğrafyalarından alan 11 türküye yer vermiş.
Yaklaşık iki buçuk yıllık bir çalışmanın ürünü olan, “sadelik ve gerektiği kadar” anlayışıyla tamamen tematik anlatım ve doğru ifadeye özen gösterilen albümün düzenlemeleri ve orkestrasyonu Abdurrahman Tarikci ve Ulaş Kurtuluş Ünlü’ye ait.
Ulaş Kurtuluş Ünlü bu albümündeki seslendirme biçimini “kendi kendine türküler yoluyla söyleşmek, türküleri konuşur gibi seslendirmek” olarak ifade ederken buna uygun olarak albümdeki eserleri bir tür monolog hali ve naifliği ile yorumluyor..
Ulaş Kurtuluş Ünlü bu çalışmasında üstün yorumculuğunun yanı sıra, bağlamadaki ustalığı ve bestecilik yanını da ortaya koyuyor.
Albüm sanatçının bestelediği ve usta yorumcu Emel Taşçıoğlu ile birlikte seslendirdikleri Ayrılık isimli eserle başlıyor. Denizli’den Urfa’ya, Erzincan’dan Van’a, İzmir’den Erzurum’a, Giresun’dan İçel’e değin Anadolu’nun farklı yörelerinden eserlerin yer aldığı albümde Kömür Gözlüm, Göç Havası ve Yayla Yolları adlı eserlere de bağlamasıyla üstad Erdal Erzincan eşlik ediyor.
Albümde sanatçıya ayrıca Abdurrahman Tarikci, Ahmet Evren Hacıoğlu, Ahmet Gökhan Coşkun, Baran Âşık, Cemal Özkızıltaş, Ferhat Erdem, Hasan Kavallı, Mustafa Eke, Selçuk Murat Kızılateş, Şeyhmus Fidan, Uğur Önür gibi sazlarını yüreklerinin güzelliği ve ustalıklarıyla icra eden müzisyenler eşlik ediyor.
Göç Havası albümünün yüreklerinize göç etmesi dileğiyle…