Yiğit Bulut büyük resmi gördü: Robot süpürgeler bizi gözetliyor mu?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Lübnan'da Hizbullah'a yönelik art arda düzenlenen ve 37 kişinin ölümüne, 3 bin 500'den fazla kişinin de yaralanmasına yol açan saldırılara ilişkin olarak, ABD’de savunma alanında yıllardır çalışan bir dostundan aldığı bilgileri aktardı.

"Sızma, on yıllar önce oldu. Ve bu noktaya gelmek için beklediler" diyen Bulut, "Şimdi sorun; evdeki robot süpürge sizi izliyor mu? Veya üzerinde kamera olan TV’niz? Cep telefonunuz? Padiniz? Kameralı laptoplarınız? Hatta akıllı ev sistemine bağladığınız ev aletleri? En önemlisi buluta yüklediğiniz bilgileriniz! Icloud kimin elinde? Ya bizi dinleyen Siri?" ifadelerini kullandı. 

Lübnan'da Hizbullah'a yönelik düzenlenen ve 37 kişinin ölümüne, 3 bin 500'den fazla kişinin de yaralanmasına yol açan iki büyük saldırı, Türkiye ve dünya gündeminde geniş yer tutarken, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, konuya ilişkin olarak dikkati çeken açıklamalarda bulundu.

"Katil İsrail’in saldırısının ortaya çıkan son görüntülerinde patlayan sadece telsiz ve çağrı cihazı değil, pili olan her alet patlıyor" diyen Bulut, ABD’de savunma alanında yıllardır çalışan bir dostuyla görüştüğünü belirterek, "Söylediğinin özeti şu; şarj edilebilen her cihaz patlatılabilir" ifadelerini kullandı. 

"On yıllar önce sızdılar ve beklediler"

Yiğit Bulut, ABD'deki dostunun verdiği bilgileri şöyle sıraladı:

"Sızma on yıllar önce oldu! Pil geliştirilirken oraya sızdılar! Cep telefonu geliştirilirken şirketlere ARGE mühendisi olarak sızdılar. Bios’lara, yazılımlara, elektronik şirketlerine sızdılar! Ve bu noktaya gelmek için beklediler!"

"Evdeki robot süpürge sizi izliyor mu?"

"Şimdi sorun; evdeki robot süpürge sizi izliyor mu?" diye soran Bulut, çarpıcı değerlendirmesine şöyle devam etti:

"Veya üzerinde kamera olan TV’niz? Cep telefonunuz? Padiniz? Kameralı laptoplarınız? Hatta akıllı ev sistemine bağladığınız ev aletleri? En önemlisi buluta yüklediğiniz bilgileriniz! Icloud kimin elinde? Ya bizi dinleyen Siri?"

Yiğit Bulut'un, X hesabından yaptığı paylaşım şöyle: