19 Ağustos'ta Kova Burcu Dolunayında doğal afetlere dikkat: Ağustos ayı burç yorumları

14 Ağustos 16 derece ikizler burcunda Mars ve Jüpiter’in  RİGEL sabit yıldızıyla  kavuşumu etkin olacak. Salgın hastalık riski söz konusu olabilir, seyahatlerde kaza ve problemlere sebebiyet verebilir.

Burcu Orhan Hullu Yazar burcuhullu@yahoo.com

AĞUSTOS AYI GÖKYÜZÜ HAREKETLERİ

Ağustos ayına ay yengeç burcunda giriş yapıyoruz. Duygu ve düşünceleri karşı tarafa iletmek için 1 ağustos doğru gün olacak.

2 Ağustos’ta ayaklarımızın yere sağlam basacağı, disiplinli ve yüksek konsantrasyona sahip  bir gün olacağından uzun vadeli işlerimiz için bugünü kullanabiliriz.

 3 Ağustos’ta ise sezgilerinize güvenin! Duygusal yönden İse daha hassas olacağınız bir gün bizleri bekliyor.

4 Ağustos’ta 12 derecede Aslan yeniayı gerçekleşecek. Venüs’ün de zorlu bir derecede ilerlemesiyle ilişkilerde krizleri ortaya çıkartabilir. Ani ilişki problemleri, beklenmeyen gelişmeler ilişkileri zorlayabilir. Hava koşullarında öngörülemez durumlar da söz konusu olabilir. Mars'ın da Aldebaran sabit yıldızı ile kavuşumunun etkisinde olacağı için kazalara, yaralanmalara, ateşli hastalıklara davetiye çıkartabilir. Bu zaman diliminde gemi kazaları da söz konusu olabilir.

Uranüs ise Algol sabit yıldızının etkisindeyken insanlarda yalanlara ve suça eğilim, mental problemlerde artış yaşanabilir. Bu yeniayla birlikte finansal olarak zorlanma, krizin tavan yapması dolarda ve altında yükseliş yaşanabilir. Liderlerle ilgili yeni kararlar belki yeni kadın bir liderin daha da aktif rol oynamasına şahit olabiliriz.  Kamala Harris ABD’de tekrar öne çıkmasıyla başı çekmekte, zaten kendisinin güçlü haritasıyla adından daha fazla söz ettireceğini söyleyebilirim. Yine bu ay kaza ve yangın risklerinin olduğunu unutmamak gerekiyor! Seyahatlerde özellikle daha dikkatli olmak ve hızdan kaçınmak Ağustos ayında daha önemli hale gelecek.

4 Ağustos’ta Merkür retro hareketine başlamak üzere durağanlaşıyor. 5 Ağustos’ta ise Merkür retrosu başlıyor. İletişimin, elektronik aletlerin bozulmasına ve tamircilerin yoğunlaşmasına sebep olan Merkür retrosunda belgelerinizi, bilgisayarınızı, önemli notlarınızı, cep telefonunuzu yedeklemeyi unutmayın. 4 derece başak burcunda başlayan Merkür retrosu 29 Ağustos’ta  21 derece aslan burcundayken sona erecek. 29 ağustosa kadar iletişim internet elektrikle ilgili sorunlar yaşanabileceğinden dikkat etmekte fayda var haberleşme ağları bankacılık sistemlerinde de sorunlar yaşanabilir. Yine bu tarihlerde doğal afetler,   şiddetli rüzgarlar, kasırgalar açısından riskli bir zaman..

Merkür retro hareketindeyken gıda,  bankacılık ve finans sektöründe zorlanmaları da beraberinde getirir Merkür aslana geçtiğinde ise bu defa enerji sektöründe problemleri ortaya çıkabilir.

Yine 5 Ağustos’ta Venüs başak burcuna geçiş yapıyor. İlişkilerde gösterişten uzak durup daha fedakar ve sevdiklerimize hizmet ettiğimiz, önceliği karşımızdaki kişiye verdiğimiz bir dönem yaşayacağız. Mükemmeli arayan tarafımız baskın olacağı için zaman zaman eleştirel yanımızı devreye sokmaktan çekinmeyeceğiz.

 6 Ağustos akşam saatlerinde ise bir şeyleri abartıp ve ani öfke patlamaları yaşamaktan kaçının.

7 Ağustos’ta ise üzerinizde baskı hissedebilirsiniz , duygusal anlamda zorlanmalar yaşanabilir.

8 Ağustos ilişkilerde uzlaşmak, fikir birliğine varmak için güzel zamanlar ama sabah saatleri kafa karıştırıcı olaylar yaşanabilir, aldanma potansiyeli yüksek saatler dikkat. Ayrıca yatırım finans konularında şanslı bir zaman dilimi.

9 Ağustos harekete geçmek için güzel bir zaman fırsatları değerlendirebiliriz. 

12 Ağustos ikili ilişkilerde zorlanmalar olası. Otorite figürlerinin ani çıkışları olabilir.

13 Ağustos ilişkilerde çatışmalardan, tartışmalardan kaçının. Karşı tarafa fikirlerinizi dayatmaya çalışmayın.

14 Ağustos 16 derece ikizler burcunda Mars ve Jüpiter’in  RİGEL sabit yıldızıyla  kavuşumu etkin olacak. Salgın hastalık riski söz konusu olabilir, seyahatlerde kaza ve problemlere sebebiyet verebilir. En çok da sıcak ve aşırı rüzgar etkisiyle yayılan yangınlara dikkat etmeliyiz! Yine bu kavuşum piyasa hareketlerindeki sıkıntıyı artırabileceğinden ekonomiye dikkat etmemiz gerekli.

15 ağustosta ise başkalarına söz ve davranışlarımızla şifa olabilir aynı şekilde biz de aradığımız şifaya ve motivasyona kavuşabiliriz. 

16 Ağustos Mars ve Satürn’ün dik açısı güne hakim olacağı bugüne dikkat! Hatta bu dönem bazı şirketlerin zorlanmasına ve iflaslarına şahit olabiliriz. Borsaya da dikkat etmek gerekir.

19 Ağustos’ta ise 27 derece kova burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Merkür’ünde eşlik ettiği bu dolunaya Uranüs’ün kare açı yapmasıyla; doğal afetler, şiddetli rüzgarlar artan sıcaklık açısından zorlu etkiler yaratacak. Toplumsal olayların açığa çıkmasına da neden olabilir! ilişkiler açısından ise bazı konuların görünür olmasına ve ardından verilecek kararlara, tamamlanmalara, sonlanmalara işaret ediyor. İlişkiler açısından oldukça zorlayıcı bir dolunay yaşanacak.

 22 Ağustos’ta ise Güneş artık Başak burcuna geçiş yapıyor. Güneş’in başak yolculuğunda başkalarının iyiliği için, çevremize faydalı olmak için uğraşacağımızı ,onlara  destek olacağımızı bizlere gösteriyor. Güneş başak kişileri kendilerinden daha fazla karşılarındaki insanı düşündükleri için bu dönem bencillik söz konusu olmayacak. 

28-29 Ağustos’ta ilişkiler adına dikkatli olunması gereken tarihler. Aldanma, hayal kırıklığı yaşama durumu, beklentilerin karşılanmaması söz konusu olabilir!

29 Ağustos’ta Venüs artık terazi burcuna geçiş yapıyor aşk için güzel zamanlar. Dengeyi sağlamak ilişkilerimizde uzlaşmak bizler için önemli hale gelecek. Estetik, bakım, güzellik ,moda konularını daha fazla konuşacağız. Bu dönem yalnız kalmak istemeyeceğiz. İlişkide kararsızlık ön plana çıkabilir. Hoş ve bakımlı görünmek isteyeceğimiz modadan keyif alacağımız bu süreçte sadece biraz üşengeç olabiliriz. 

AĞUSTOS AYINDA BURÇLAR 

KOÇ: Aşk hayatınız, çocuklarınızla ilgili yenilikleri, yeni kararların etkili  olduğu Ağustos ayında kendinizi mutlu edecek yeni bir hobi bile edinebilirsiniz. Kısa yolculuklar ve yakınlarınızla iletişiminiz açısından şanslı bir dönemdesiniz. Sağlığınızı ve günlük rutininizi, beslenmenizi ilgilendiren konularda bazı düzenlemeler yapıp size iyi gelmeyen şeyleri bırakabilirsiniz. Zihniniz bu dönem daha hızlı ve analitik çalışacağı için olası hataları hemen fark edebilirsiniz. Solunum yolları ,eller ve kollara bu ay dikkat! Arkadaş ve dostlarınızdan bazılarıyla aranızda oluşan sorunlarınızı çözmenizle birlikte kafanız rahatlayabilir.

BOĞA: Evinizi, ailenizi,  yuvanıza ilgilendiren konularda aslan yeni ayı etkisiyle birtakım yenilikler ve alacağınız kararlarla kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Bu ay harcamalarınızda artışlar yaşanabilir ön göremediğiniz giderler yüzünden paranızı tutmakta zorlanabilirsiniz. Aynı zamanda gelirlerinizin artmasıyla birlikte olası giderlerinizi kolaylıkla karşılayacaksınız. Bu dönem aşk hayatınız hız kazanabilir karşınıza birden fazla aday çıkabilir. Fakat; kariyerinizi işinizi ilgilendiren konularda sizler ince eleyip sık dokuyabilirsiniz. Kariyerinizi işinizi ilgilendiren konularda ortaya çıkan problemler ve sorunlar yüzünden önünüzü görmekte zorlanabilirsiniz.

İKİZLER :Bu ay  insanlar üzerinde güçlü bir izlenim bırakabilirsiniz. Yeme içme konularında aşırıya kaçmaktan uzak durun. Enerjiniz yüksek olacağı gibi daha cesur ve gözü kara davranmaya yatkınsınız. Birçok konuda sabırsız davranmaya eğilimli olmanız yüzünden planlarınıza, fikirlerinize karşı çıkan kişilere kolay sinirlenebilirsiniz. Yakın çevreniz, yakın dostlarınızla yeni bir oluşum içine girebilirsiniz hatta kısa bir yolculuk bile planlayabilirsiniz. Evinizi, yuvanızı daha sıcak hale getirmek üzere tadilat dekorasyon konularıyla ilgilenebilirsiniz. Yurtdışı, eğitim, yabancılar  konularında bir sonlanma, tamamlanma yaşayabilirsiniz.

YENGEÇ: Maddi kaynaklarınız, para -finans konularıyla ilgili yenilikler, atacağınız yeni adımlar ay başında sizler için önemli olacak. Dostlarınızla daha keyifli vakit geçirebilir, onlardan destek görebilirsiniz. Bazı dostlarınızla yeni projelere evet demeniz, ortak iş yapanız mümkün. Ay sonu kova dolunayla birlikte içinizde saklı korkularınızı, ortak kazanımlarınız ve borçlarınızla ilgili bir sonlanma yaşayabilirsiniz. Vergi borç, harcamalarınızla ilgili de bir tamamlanma söz konusu olabilir. Sadece sağlığınıza gereken özeni gösterip rutin doktor  kontrollerinizi aksatmayın.

ASLAN: aybaşı burcunuzda gerçekleşen yeni ay etkisiyle geleceğinizi ilgilendiren konularda bir karar verip hayatınız adına yenilikler yapabilirsiniz. Güçlü kişiliğinizle bu ay insanları etkileneceksiniz. Baskıcı ve otoriter davranmaktan kaçının. Kendiniz güzel başarılara imza atabilirsiniz. Daha hassas davranacağız bu ay duygularınızı saklamanız kolay olmayacak. Ay sonu ise kova dolunayla birlikte ilişkileriniz ortaklarınızla ilgili nihai karar verip rotanızı oluşturabilirsiniz. Bu dönem elinize geçen meblağları akıllıca değerlendirip güzel yatırım yapabilir varlıklarınızı çoğaltma fırsatı yakalayabilirsiniz. Kendi zevkiniz ve lüksünüz için fazla harcama yapma potansiyeline sahipsiniz.

BAŞAK: bilinçaltınızda kalan konular korku ve endişelerinizle yüzleşip yeni kararlar verme ve bu konulardan uzaklaşma potansiyeline sahipsiniz kendinizi daha iyi hissedeceğiniz bu ay tanışacağınız yeni insanlar üzerinde iyi bir izlenim bırakacaksınız. Daha atik ve hızlı davranacağız Ağustos ayında kariyerinizi ilgilendiren konular hakkında güzel gelişmeler yakalayabilir daha fazla mücadele etmeniz sonucunda istediğiniz bolluğa ve büyümeye kavuşabilirsiniz. Güçlü ve otorite olan kişilerden istediğiniz desteği alabileceksiniz. Sağlıksal anlamda ise bu ay sonu kendinize özen göstermeniz gerekiyor düşük bağışıklığa, salgın hastalığa karşı dikkat.

TERAZİ: Sosyal çevrenizle ilgili ay başında oluşacak yenilikler sizleri keyiflendirecek. Kendinize yeni hedefler oluşturabilirsiniz. Daha fazla topluluklar içerisinde olacağınız Ağustos ayında yalnız kalmanız pek mümkün olmayacak. Yurtdışı, eğitim, yabancılar ve uzak yerlerle ilgili konularla ilgili mücadele edip  sonunda istediğiniz başarıyı elde edebilirsiniz. Aşk hayatınız ,çocuklarla ilgili konularda ise bir tamamlanma ay sonuna damga vurabilir! hayal ettiğiniz güzel gelişmeler ve güçlenen ilişkiler keyfinizi yerine getirecek. Ortak kazançlarınız, borçlarınızdan ilgili ani bir sürpriz yaşayabilir bu konularda akıllıca davranabilirsiniz. Sadece çalışma arkadaşlarınızla ve iş konularıyla ilgili bazı sorunların sizleri strese sokmasına izin vermeyin.

AKREP: Kariyerinizde işinizde ilgilendiren konularda ortaya çıkan yeni oluşumlar ve yenilikler sizleri heyecanlandırıp kendinize yeni bir yol haritası oluşturmanıza olanak tanıyacak. Ay sonu ise kova dolunayla birlikte ev, aile ve kökleriniz ile ilgili krizlerin bazı olayların ortaya çıkmasıyla birlikte bu konularda bir tamamlanma, sonlanma yaşayabilirsiniz. Fakat;  kariyerinizde yakalayacağınız başarılar çalışma arkadaşlarınız, üstleriniz ve yönetici figürlerinden alacağınız desteklerle birlikte geleceğinizi şekillendirme fırsatı yakalayacaksınız. Bu dönem borç- alacak, ödeme ve vergi konularıyla ilgili daha fazla efor harcayıp yeni bir sistem oluşturup sonunda rahatlamanız mümkün.

YAY: Uzak yerler, eğitiminiz, yabancılarla ilgili hayatınıza yapmak istediğiniz yeniliklerin tohumlarını atabilir, daha fazla seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Geleceğinizi planlayacağız Ağustos sonunda yakın çevreniz, kardeş ve kuzenlerle bir konunun, bir projenin sonuna gelebilirsiniz. İkili ilişkiler ortaklıklar alanında daha fazla efor harcayıp sonunda istediğiniz mutluluğu yakalayabilirsiniz. İletişim konuları kariyerinizi ve toplumsal imajınızı güçlendireceği gibi bu dönem fikirlerinizi daha kolay ifade edebileceksiniz. Kadınlardan yana güzel destekleriniz mümkün. Mantığınız ve duygularınız uyumlu ilerleyeceği için ilişkilerinizde kendinizi daha mutlu hissedebilirsiniz. Sadece yüz, kulak, burun bölgeniz bu ay daha hassas olabilir.

OĞLAK: Ay başında para- finans ve maddi konularla ilgili  yenilikler sizleri yeni kararlar almaya itebilir. Maddi olarak bu ay kendinizi güvende hissedebilirsiniz. Sahip olduklarınızı çoğaltmak adına girişimde bulunabilirsiniz. Bu dönem gayrimenkulle ilgili konularda bir sonlanma, nihai bir karar verme durumunuz oluşabilir. Ortak kazançlar, vergi ve borçlar konusunda da sevindirici gelişmeler yaşayabilirsiniz. Sağlık olarak omuz, kol ve elleriniz hassas! ilişkilerde ise gerilimlerden ve tartışmalardan özellikle çalışma arkadaşlarınızla oluşabilecek sorunlardan uzak durmanız gereken bir aydasınız. Aynı zamanda işlerinizle ilgili güzel gelişmeler sizleri sevindirebilir.

KOVA: Maddi konularla ilgili harcamalarınızı azaltıp bütçenizi dengelemeniz bu ay önemli olabilir. İkili ilişkiler- ortaklıklar konusunda bazı yenilikler sizleri güzel bir karar vermeye itebilir. Sosyal hayatınızda insanlarla iyi ilişkilerinizin olduğu bu ay kendinizi tanıtmak içinde güzel etkilere sahipsiniz. Duygusal anlamda ise huzuru yakalayacağınız Ağustos ayında birden fazla kişinin ilgisinin üzerinizde hissedebilirsiniz. Başkalarının, canlıların ihtiyaçlarına duyarlı davranıp yardımda bulunmak isteyebilirsiniz. Ayrıca başkalarından gelen gelirleri, kazançları idare edebilirsiniz. Çevrenizdeki kişilerin gizli yönlerini de bu ay çok rahat sezebilirsiniz. ilişkilerde kıskançlık ve yoğun duygusallık bu ay öne çıkan konuların başında geliyor.

BALIK: Bu ay aileniz ya da ebeveynlerinin ile alakalı konularda daha fazla efor harcayabilir onlarla bazı tartışmalar, fikirsel uyuşmazlıklar yaşayabilirsiniz. İş, sağlık ve günlük rutininizi ile alakalı yenilikler yeni kararlarınız daha iyi bir düzen oluşturmanıza olanak tanıyacak. İkili ilişkilerde iletişimin hız kazanacağı bu ay başkalarının sorunlarını çözebilir hatta ara buluculuk yapabilirsiniz. İşbirliği için güzel bir aydasınız. Aranızın bozuk olduğu kişilerle barışmamız mümkün. Ay sonunda ise bilinçaltınızda kalan korku ve endişelerin de sona ermesiyle birlikte bir sayfayı kapatıp yeni bir sayfa açıp yolunuzda ilerleyeceksiniz Aynı zamanda evinizde, ailenizle ilgili sevindirici gelişmeler, kutlamalar söz konusu olabilir. Aşkta ise bu ay oldukça şanslısınız.

@ASTRO_BRUJO

Tüm yazılarını göster