Aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 900 kadın ve anneleriyle birlikte 0-6 yaş arasında 56 çocuğun kaldığı cezaevindeki dikiş, takı, resim, aşçılık ve bilgisayar gibi çeşitli kurslara devam eden kadınlar, özgürlüklerine kavuştuklarında kendi işini yapabilmenin umudunu taşıyor.
Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki kadınlar
Hüzünlü hikayeleriyle kader ortaklığı yapan Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki kadınlar, ilk etapta vakit doldurmak için katıldıkları kurslar sayesinde meslek sahibi olmanın hayalini kuruyor.
1
20
300 personelinden 200'ü kadın olan Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlü ve tutuklular için 07.00-08.00 uyanma, kişisel bakım ve kahvaltı saati. Daha sonra yapılan sayımın ardından hazırlanan listelere göre 09.00'a kadar revire, hastaneye ve mahkemeye gideceklerin çıkışı sağlanıyor. Diş doktoru, kadın doğum ve psikiyatri uzmanıyla aile hekiminin görev yaptığı cezaevinde, kadınlar öğlene kadar ve öğleden sonra olmak üzere sosyal etkinlik çalışmalarına katılıyor. Kadınlar kendilerine tanınan serbest zaman sürecinde gazete ve kitap okuma, televizyon izleme, satranç oynama gibi faaliyetlerde bulunurken, cezaevinde ışıkların söndüğü 23.00 ise yatış zamanı.
2
20
Kadınlara sosyalleşmesi ve bir meslek edinebilmeleri amacıyla okuma ve yazma, aşçılık, giyim, kuaförlük, halk oyunları, bilgisayar, gitar, İngilizce, oyuncak örme, beden eğitimi, hukuk kliniği, matematik, Türkçe, sosyal ve fen bilgisi, Kur'an, resim, takı gibi 18 alanda kurs veriliyor. AA muhabirinin günlerini nasıl geçirdiklerini, neler yaşadıklarını sorduğu cezaevindeki kadınlar, kendilerini geliştirmenin, özgürlüklerine kavuştuklarında bir mesleğe sahip olmanın telaşı içinde kurslara gittikleri belirtiyor.
3
20
Geleceğe umutla bakmaya çalışan, özgürlüklerine kavuştuklarında kendi işlerini yapabilmenin hayalini kuran kadınlar, en çok evlat kokusunu özlüyor.
4
20