Van’ın merkez İpekyolu ilçesinde yaşayan Sezgin Yılmaz, yaptığı alışveriş sonrasında aldığı 5 TL’nin hatalı basıldığını fark etmiş ve 5 TL’nin sağ üst köşesindeki 5 rakamının yarısının olmadığını, banknotu Merkez Bankası’na götürerek hatalı basım olduğunu öğrenmişti.
Koleksiyonerlerin ilgisini çekeceğini düşünen Sezgin Yılmaz, 5 TL’lik banknotu 50 bin TL’ye satışa çıkarmıştı.
Başına şans kuşu kondu! 200 lirayı duyan fotoğrafını çekmeye koşuyor! Çeşitli vakit dilimi içerisinde bir çok yere giderek alışveriş yapıyor ve alışveriş esnasından kullandığımız paralardaki detayları incelemiyoruz.
Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bir market işletmecisi, bankaya para yatırırken geri gelen 200 TL'lik banknotu önce sahte zannetti.
Banka görevlilerinin incelemesiyle paranın sahte olmadığı, koleksiyoncuların ilgileneceği türde bir baskı hatası olduğu anlaşıldı.
Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde yaşayan market işletmecisi Kerim Canbaz, bayram yoğunluğunda kazandığı paraları bankaya yatırarak değerlendirmek istedi.
Yatırdığı paradan 200 TL'lik bir banknotun 'hatalı para' uyarısıyla tekrar kendisine dönmesi üzerine durumu sorunca gerçek ortaya çıktı. Para, ilk önce sahte zannedildi fakat yapılan incelemede sahte değil hatalı basım olduğu anlaşıldı.
200 TL'lik banknotta Atatürk siluetinin üzerinde 200 yazdığı görüldü.