◊ Merhaba, Los Angeles’ta mısınız? - Mexico City’deyim. Meksika’daki evimize geldik. 3 aydır Los Angeles’ta karantinadaydık. ◊ Nasıl geçti son 3 ayınız? - Oğlum Santi henüz okula gitmediği için şanslıydım. Çocukları evden eğitim almak zorunda kalan tüm arkadaşlarım neredeyse deliriyordu! Oğlum tam sevilecek ve oynanacak yaşta. Günlerimizi oyun oynayarak geçiriyoruz. Diğer yandan kitap okuyorum, film senaryoları ve televizyon senaryoları okuyorum. İzleme fırsatı bulamadığım birçok dizi ve filmi izledim bu süreçte. Zaman geçirmek için değil ama. Ödev olarak izliyorum sevdiğim yazarların ve yönetmenlerin işlerini. En büyük terapim ise yemek pişirmek. Sosyal medyada beni takip ediyorsan yemek pişirmeyi sevdiğimi görmüşsündür. ◊ Takip ediyorum. Oğlunuzun doğum gününü karantinada kutladığınızı gördüm. - Zaten büyük bir doğum günü planlamıyordum. Birinci yaş günü büyüktü. Bu kez evde ailemle pasta kesmeyi planlıyordum, öyle de yaptım.
Eva Longoria: Cannes’da acı çektiğimi kimse bilmiyordu
Ünlü yıldız Eva Longoria, Hürriyet'e konuştu.Oyuncu hem üzerinde çalıştığı yeni projeleri hem de sosyal ve politik aktivizme verdiği önemi anlattı. Longoria röportaj sırasında Cannes Film Festivali’nde yaşadığı acı dolu anları da anlattı...
1
7
OĞLUMDAN SONRA DAHA DÜZENLİ OLDUM ◊ Eğlenceli bir anne-oğul ilişkiniz var. Neler değişti Santi’den sonra hayatınızda? - Zamanı boşa harcamayı sevmiyorum. Annemden bana geçmiş bu özelliğim. Planlı ve verimli biriyim. Öncelik sıralamasını iyi yaparım. Ailem birinci sırada. Sonrasında gelenler duruma göre değişir.Şu anda Searchlight için çekeceğim “Flamin’ Hot” filminin senaryosunu yeniden yazıyoruz. Universal için “24-7” adında başka bir filmi çekmeye hazırlanıyorum. Televizyon için birçok proje geliştiriyoruz. Öncelikli işlerim bunlar.Komik gelebilir ama anne olduktan sonra daha planlı ve düzenli bir insan oldum. Çünkü Santi’nin programı belli.Her sabah aynı saatte kalkar, aynı saatte kahvaltı yapar. Tüm günü planlı olduğu için ben zamanımı ve günümü daha iyi yönetiyorum. Her şey onun etrafında dönüyor. Onu yatıran da uyandıran da benimdir. Herkese tavsiyem hayatınızın duygusal envanterini alın ve o envantere göre önceliklerinizi belirleyin. ◊ Evdeki resmi dil İngilizce mi, İspanyolca mı? - Kesinlikle İspanyolca. İngilizceyi nasıl olsa öğrenecek, o yüzden evde yüzde 80 İspanyolca konuşuyoruz
2
7
İLK KEZ DÜNYA İÇİN ENDİŞELENDİM ◊ Genelde hangi kitapları okursunuz? - Miguel Ruiz’in “Dört Anlaşma” kitabı yatağımın yanı başındadır. Dönüp dönüp yeniden okuduğum bir kitaptır. Deepak Chopra’nın yazdığı “Başarının 7 Spiritüel Yasası” da geri dönüp okuduğum bir kitaptır. Şu anda İsveçli istatistikçi Hans Rosling’in “Factfulness: Dünya Hakkında Yanılmamızın On Nedeni Ve Neden Herşey Aslında Sandığınızdan Daha İyi” kitabını okuyorum. Hepimizin kıyamet geldi diye düşündüğümüz şu günlerde dünyanın iyi durumda olduğunu ve fazla stres yapmamız gerektiğini anlatan bir kitap.Dünya hakkında bir şeyler öğreten kitapları seviyorum. Eckhart Tolle ve Malcolm Gladwell sevdiğim yazarlar arasında... ◊ Belirsizliğin yarattığı kaygı var mı? - Çok fazla endişelenen bir insan değilim. İyimser bir yapım var. Fakat pandemi sürecinde ilk kez dünya için endişelendim. Evde kalabilecek kadar ayrıcalıklı olmayan, çalışmaya devam etmek zorunda kalan insanlar ne yapacaktı? Bu dönemde yardım kurumumda yaptığım işler daha fazla önem kazandı. Psikolojik sağlık odaklandığım ana konulardan biriydi. Çünkü pandemi aileleri ve evlilikleri de etkiledi. Ekonomik zorluklar insanları daha gergin yaptı ve stres yarattı.
3
7
◊ Strese karşı sizin uyguladığınız reçeteler var mı peki? - Oğlum stres gidericim. Saf sevgi, eğlence ve sevinç kaynağım. CHEETOS’U YARATAN KİŞİ OKUMA YAZMA BİLMEYEN BİR MEKSİKALI ◊ Prodüksiyon şirketinizin önceliği, sosyal açıdan önemli konuları geliştirmek. Doğru mu? - Prodüksiyon şirketimin mottosu amaç doğrultusunda üretmek. Neden bu hikayeyi anlatmalıyız? İzleyen insanlarda değişim yarattığından emin olmalıyım. İzleyici “Hiçbir bilgim yoktu bu konuda” demeli. Yöneteceğim film “Flamin’ Hot” dünyanın 1 numaralı atıştırmalığı Cheetos’u yaratan Meksikalı hademe-temizlik görevlisi hakkında. Kimse Cheetos’u yaratan kişinin okuma yazma bilmeyen bir Meksikalı olduğunu bilmiyor. Bu hikayeleri anlatabilecek konumda olmak önemsediğim bir şey. Çünkü bu hikayelerin toplumun düşünce yapısını etkileme potansiyeli var.
4
7