Peki görünmezliğin sırrı bulunduysa, günümüzde neden kullanılmıyor?. İşte kafaları kurcalayan o hikaye... Görünmezliğin sırrı, 1909 yılında, Yedinci Edward’ın kraliyet meclisi tarafından, Osmanlı İmparatorluğuna gevşek bağlarla bağlı küçük bir eyaletin hükümdarı olan Sultan Abdülkerim’in sarayına elçi olarak gönderilen Archibald Praeter tarafından keşfedilmişti. Amatör ama pek hevesli bir biyolog olan Praeter, mutasyonlara yolaçacak bir serum bulabilmek amacıyla farelere çeşitli sıvılar enjekte etmekteydi. İnternethaber
Görünmezliğin sırrı Osmanlı topraklarında bulundu
Görünmezliğin sırrının bulunduğunu, hatta Osmanlı topraklarında keşfedildiğini biliyor muydunuz? Ortaya atılan bir hikaye okuyanı düşündürüyor.
1
9
3019’uncu faresini de aşıladığında, hayvancağız ortadan kayboldu. Yaratık hala oradaydı; onu eliyle hissedebiliyor, ama ne bir kılını ne de bir tırnağını görebiliyordu.
2
9
Fareyi özenle kafesine yerleştirdi ve iki saate kalmadan hayvan sapasağlam durumda yine görünür hale geldi. Praeter deney yapmayı gittikçe artan dozlarla sürdürdü ve bir fareyi yirmidört saat boyunca görünmez hale getirebileceğini keşfetti. Daha yüksek dozlar hayvanı uyuşturuyor ya da hasta ediyordu. Aynı zamanda, görünmez haldeyken öldürülen bir farenin anında görünür hale geldiğini de öğrendi.
3
9
Buluşunun taşıdığı önemi kavrayarak, istifasını telgrafla İngiltere’ye bildirdi, hizmetçilerine yol verdi ve dairesine kapanıp kendi üzerinde deneyler yapmaya girişti.
4
9