Yasin Arslan / Onedio- İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şeker, "Mutluluk Ekonomisi" üzerine yaptığı son araştırmasının sonuçlarını paylaştı. İstanbul’da 7 bin 500 kişiyle yüz yüze görüşüldüğünü ve mutluluk ile gelir arasındaki ilişkinin arandığını söyleyen Şeker, İstanbul’da aylık 7 bin 500-8 bin TL arasındaki gelirin mutluluğu artırdığı sonucuna ulaştıklarını açıkladı. Araştırmaya katılanların yüzde 15'i mutsuz, yüzde 48'i ne mutlu ne de mutsuz olduğunu söyledi.
İstanbul'da mutlu olmak için gereken para belli oldu
Prof. Dr. Murat Şeker, "Mutluluk Ekonomisi" üzerine yaptığı son araştırmasının sonuçlarını paylaştı.
1
7
Araştırmaya katılanlara genel olarak mutluluk düzeylerini belirtmeleri istendiğinde yüzde 15’inin mutsuz olduğunu, yüzde 48’inin ne mutlu ne mutsuz olduğunu, kendini mutlu hissedenlerin oranının ise yüzde 37 olduğunu aktaran Şeker, 10 üzerinden İstanbulluların mutluluk değerlerinin 5,8 olduğunu belirtti.
2
7
'Dün kahkaha attım' diyenler yüzde 43, eğlenenler yüzde 48, kendini mutlu hissedenler ise yüzde 52.
3
7
Prof. Dr. Şeker, uluslararası çalışmalarda sorgulanan günlük deneyimlerin, bu çalışmada da sorgulanarak analiz edildiğini ifade ederek şöyle devam etti: "Buna göre İstanbullular arasında 'dün kahkaha attım' diyenler yüzde 43, eğlenenler yüzde 48, kendini mutlu hissedenler ise yüzde 52 oranında temsil edildi. Buna karşılık üzgün olanlar yüzde 41, endişeliler yüzde 40, stresli olanlar ise yüzde 44'te kaldı. Mutluluk ile yaş arasındaki ilişkiye bakıldığında ise yaş azaldıkça mutluluk düzeyinin yükseldiği ortaya çıktı. Özellikle 15-24 yaş arası gençler, 40’lı yaşlardakilerle kıyaslandığında göreceli olarak kendini daha mutlu hissediyor."
4
7