Pek çok insanın yıllar sonra ilk kez izlediği program haliyle kafa karışıklıklarına ve yanlış bilgi yorumlamalara sebep oldu. Şimdi o program ışığında gerçeklere göz atıyoruz. (Onedio - Fulin) Öncelikle karmaşık görünen aile yapılarını açıklamak gerekiyor. "Bir insanın kocasının ailesi nasıl öz teyzesi, dayısı olur?" gibi sorular son haftalara damga vurdu. Ülkedeki akraba evliliği oranının hala çok yüksek olduğunu bilmek gerekiyor. Programlarda uzmanlar uyarsa dahi bu gelenek pek çok bölgede devam ediyor.
Müge Anlı'nın programını yeni izlemeye başlayanların kafasını karıştıran bazı durumlar
11 yıldır aralıksız bir biçimde ekrana gelen Müge Anlı ile Tatlı Sert programı, ülke gerçekleriyle tanışmak ve sosyal çıkarımlar yapmak için ideal bir yapım. Benzerlerini de ekranlarda sık sık gördüğümüz bu aktüel polisiye program 2019'da yeniden popülarite yakaladı.
1
12
Akraba evlilikleri sadece genetik bozuklukları olan çocuklara yol açmıyor. Bu evlilikler kötü gittiği, taraflar birbirlerinden şikayetçi olup boşandığı veya bir cinayetin söz konusu olduğu durumlarda ailenin tamamı parçalanıyor. Öz kardeşler birbirlerine kolayca düşman olabiliyor.
2
12
Aileleri birbirine düşüren en önemli etkenlerden biri de para. Bir tarla yüzünden kardeşler uzun yıllar boyu birbirine küsebiliyor. Arazi kavgası sebebiyle bugüne dek işlenen onlarca cinayet programa konu oldu. Aynı şekilde akraba olsun olmasın, düğün takılarının paylaşımı da büyük sorun.
3
12
Miras sebebiyle bazen akrabalar yıllar sonra ortaya çıkan aile üyelerini reddediyor. Yıllar sonra kayıp babasını, annesini arayan insanların bir bölümü öz ailelerine kavuşurken; bir bölümü de ortaya çıkan bu yeni çocuğu mirasa ortak olacağı endişesiyle istemeyen öz kardeşler veya hala, dayı gibi akrabalar tarafından reddediliyor.
4
12