Serenay Sarıkaya Fi, dizi sektörü ve sevgilisi Kerem Bürsin hakkında bilinmeyenleri anlattı. Cadde'den Sercan Kısmet'e konuşan Serenay Sarıkaya'nın açıklamaları şöyle:
Serenay Sarıkaya'dan fi itirafları
Dijital platform Puhu TV’de 8 ve 9’uncu bölümüyle izleyicisiyle buluşan ‘Fi’ dizisinin Duru’su Serenay Sarıkaya, popülerliğiyle ilgili “İşin şöhret kısmıyla ilgilenmiyorum” dedi.
1
11
- Duru nasıl bir karakter? Dupduru bir kız. Daha üniversite öğrencisi ve en büyük tutkusu dans... Bütün hayallerini bunun üzerine planlıyor. Bu uğurda her şey yapabilir. Deniz’le (Mehmet Günsür) çok güzel bir aşk yaşarken, hayatına Can Manay’ın (Ozan Güven) girmesiyle kendi içinde hiç fark etmediği karanlık tarafını keşfediyor. - Duru’ya alışabildiniz mi? Senaryoyu ilk okuduğumda, karakterin dans ediyor olması heyecanlandırmıştı. Çocukluk yıllarımda latin danslarıyla ilgilenmiştim. O yüzden oyunculuktan sonra en büyük tutkum dans. Duru’yu canlandırdığım için de çok mutluyum.
2
11
- Role hazırlık süreci zor olmamıştır herhalde. Nasıl hazırlandınız? 3.5 ay boyunca dans, jimnastik ve pilates dersleri aldım. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Tuğçe Hoca’yla çalışmaya devam ediyorum. Şimdiye kadar dizilerde dans kullanılmamıştı, bir ilki yaptığım için kendimi şanslı hissediyorum. - Ulusal kanalda, popüler bir dizide yer alabilecekken, dijital platformdaki bir projede yer almak risk değil miydi? Şimdiye kadar yaptığım seçimlerde karakter ve hikaye beni heyecanlandırıyor mu onunla ilgilendim. Bu süre zarfında okuduğum projeler arasında en çok heyecanlandıran ‘Fi’ydi. Yapımcı, Puhu TV, yönetmenimiz, senaristimiz, oyuncular ve ekip olarak hepimiz çok inandık. Dijital platformda özgün işler yapabileceğini gösterdiğimize inanıyorum.
3
11
- Yedi bölüm 30 milyondan fazla izlendi. Böyle bir başarı bekliyor muydunuz? Bu kadarını beklemiyorduk. Çok fazla güzel şeyin birleşmesinden sonra ortaya iyi bir iş çıktı. Türkiye’de böyle işler de yapılabildiğini gördüğümüz için mutluyum. - Her karakterin ayrı bir fenomen kitlesi oluştu. Bunun sırrı nedir? Dizinin uyarlaması olan kitap, karakterleri psikolojik derinlikleriyle birlikte anlatıyor. Oynarken, karakterle ilgili bütün alt metinleri bilmek avantaj sağlıyor. Bir de kitabın savunduğu, “Hiç kimse sebepsiz o kişi olmamıştır” sözü var, kötü karakterlere bile bir süre sonra hak verebiliyoruz. Ekranda izlediğimiz gibi karakter iyiyse iyi, kötüyse kötü gibi bir algı yok. - Yine dijital platformda yer alan bir projede rol alır mısınız? Kesin bir kararım yok. Televizyon ekranında yine işler yapacağız. Orası da beni, ben yapan yer ve doğru projeyle karşılaştığım sürece televizyonda çalışmaya devam edeceğim.
4
11