1. Reese Witherspoon, Pacific Standard Reese Witherspoon, Hollywood'daki kadın oyunculara daha fazla rol sağlayan yapım şirketi Pacific Standard'ın CEO'luğu da dahil birçok şirkete öncülük etti. Evet, onun adını muhtemelen biliyorsunuzdur ama başarılı yöneticiliğinden önce oynadığı filmlerle aklınıza gelecektir. Hollywood'da kadınlara daha fazla rol vermeye çalışan inanılmaz iş anlayışına sahip bir CEO olduğu belki aklınıza bile gelmez. Witherspoon, Draper James adında bir kıyafet ve giyim hattına da sahip. Kendisi kadın odaklı hikayeler ile film ve şovlar yaratmaya çalışan Pacific Standard'ın kurucusu. Apple’ın 1 milyar dolarlık orijinal programına geçişinin büyük bir parçası ve Apple’ın 10 pilot programından üçüne de doğrudan katılımı var. Witherspoon, Hollywood'da daha çok kadının kamera karşısına geçmesi için destekçi olmaya devam ediyor.
Sessiz bir şekilde bulundukları sektörün geleceğini belirleyen 14 CEO
Tüm bu CEO'ları şimdilik bilmiyor olabilirsiniz ama büyük bir olasılıkla gelecekte hepsinden haberdar olacaksınız! Örnek davranışları ve yarattıkları ürünler ile iş dünyasının geleceğini inşa eden 14 CEO ile tanışalım (mrs. vintersanşayn - Onedio)
1
14
2. Tony Hsieh, Zappos Tony Hsieh, 1999 yılında Zappos'u kurmadan önce zaten milyonerdi fakat 1998'de çevrimiçi reklam şirketi LinkExchange'i 265 milyon dolara sattığında emekli olmaya da hiç niyetli değildi. Amazon, 1,2 milyar dolarlık Zappos'u satın aldıktan sonra bile, bir işletmeyi yönetmekteki gerçek kurallara uymadı. Hsieh, çalışanlarını mutlu etmek için risk almakla ilgili oldu hep. 2013 yılında, iş yerinden etiketleri ve hiyerarşiyi kaldıran bir yönetim yapısı olan şirket çapında “holakrasi” politikasını benimsedi. Yöneticiler ve patronlar olmadan, sonuçlar ilk olarak karışık görünüyordu: Zappos'un iş gücünün yüzde 18'i şirketin yeni yapısında kalmaktan ziyade satın almalar gerçekleştirdi. Çalışanların yüzde 82'si bu çok yeni yönetim yapısına sahip şirkette kalmaya karar verdiler ve bir satın alma teklifinden vazgeçtiler, böylece onlara birkaç aylık bir ücret ödendi. Hsieh ayrıca, yeni çalışanlara Zappos'ta çalışmaktan hoşlanmıyorlarsa, bırakacakları bir ikramiye sunulduğu “Pay to Quit” adlı bir yönetim taktiği oluşturdu. Jeff Bezos bu tekniği Amazon'da daha önceden uygulamıştı.
2
14
3. Steve Huffman, Reddit Steve Huffman 2005 yılında Reddit'i kurdu ve 2009'da ayrıldı. 2012 yılına kadar şirket ayda iki milyar sayfaya ulaştı. Şu anda, Reddit’in Alexa sıralamasına göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde arama trafik akışında ilk 5'te ve dünyanın en çok trafiğe eklenen 10 sitesinden biri. Huffman, 2015 yılında Reddit'e geri döndüğünde, şirketin renk farklılığı ve kadın çalışanlarına yönelik düzenlemeler yaptı, şirketin kötü itibarını düzeltmeyi amaçladı. Huffman döneminde şirket, doğumdan sonra her iki ebeveyne 16 haftalık ebeveyn izni verme politikasını uyguladı ve evlat edinmeye izin verecek bir politika yürüttüler. Huffman ayrıca, sahte haber sitelerinin ve propaganda hesaplarının yayılmasını ortadan kaldırmaya çalışırken, politik gündemleri zorlamak için Reddit'i de kullanarak, taciz, zorbalık ve ırkçılıkla ilgili bir savaş başlattı. 2017 yılına kadar Huffman, şirket değerinin 1,8 milyar dolara çıkarılması için 200 milyon dolarlık yeni bir girişim sermayesi fonu sağladı.
3
14
4. Anne Wojcicki, 23andMe Anne Wojcicki, neredeyse "kendin yap" DNA testi kitleri işini yarattı. 2013 yılında kurulan 23andMe, potansiyel riskleri sadece tükürük salgısı ile ortaya çıkarma işini yürüttü.
4
14