Tarkan serisinin 5 filmi bulunuyor. Seri; Tarkan Gümüş Eyer, Tarkan: Viking Kanı, Tarkan: Altın Madalyon, Tarkan: Güçlü Kahraman filmleriyle devam etti ve 1973 yılında son buldu. Kartal Tibet'in başrolde yer aldığı seride Tarkan Gümüş Eyer filmi ne zaman çekildi? İşte Yeşilçam'da tarihi bir yolculuk...
Tarkan: Gümüş Eyer Filmi Ne Zaman Çekildi, Konusu Nedir? Tarkan Kimdir?
Yeşilçam'a damga vuran filmlerin başında tabii Kartal Tibet'in Tarkan filmleri geliyor... Tarkan: Gümüş Eyer, kurgusal karakter Tarkan üzerine yazılmış Gümüş Eyer isimli çizgi romandan uyarlanan 1970 yapımı fantastik Türk filmi. Peki Tarkan Gümüş Eyer filmi ne zaman çekildi? Tarkan kimdir?
1
4
TARKAN GÜMÜŞ EYER NE ZAMAN ÇEKİLDİ? Tarkan Gümüş Eyer filminin çekimleri 1970 yılında yapıldı. Film, kurgunun ardından vizyona girdi ve Türk sinemasının en sevilen filmlerinden biri haline geldi. Tarkan Gümüş Eyer filminin çekimleri Eskişehir'de gerçekleştirildi. Çekimlerin bir kısmı Yazılıkaya Midas Anıtı önünde ve çevresinde yapıldı.
2
4
TARKAN GÜMÜŞ EYER FİLMİ KONUSU Tarkan Gümüş Eyer, Karadeniz’in kuzeyini fetheden Avrupa Hunları’nın başbuğu Attila’nın Avrupa krallarını dehşetle titreten büyük akını başlattığı günlerde geçmektedir. Avrupa Hun İmparatorluğu bir çığ gibi genişliyor ve bu arada önüne gelen ülkeleri bir hamlede kuşatıp imparatorluk topraklarına katıyordu. Yüce başbuğ Attila eline geçirdiği ülkeleri geride bırakırken bu yeni Hun topraklarını uç beyliği denilen merkezi yönetime bağlı küçük karakollara bırakıyordu. Bunlardan en zorlu olanı da Kafkas Dağları’nın eteklerinden Hazar Gölü’nün kıyılarına kadar uzanan Alan ülkesiydi. Vahşi ve gaddar Alanlıların kumandanı Kostok kanlı savaşlardan sonra Hunlara baş eğerek ülkesini terk etmiş, Alan ülkesi ise soylu kumandan Altar’ın idare ettiği bir uç beyliği haline gelmişti. Kostok ise intikam hırsıyla yanarak “o” günü beklemek üzere bir kenara çekilmişti. Büyük Attila, sağ kolu kumandan Altar’ı savaşlarda gösterdiği kahramanlıklara karşılık kendi gümüş eyerini vererek ödüllendirmişti.
3
4
Dünyada eşi benzeri bulunmayan bu gümüş eyer akıncı beyi olmanın ve Attila’nın vekilliğinin bir nevi fermanıydı. Hunların korkusundan bir kenara çekilen Kostok da bu eyeri ele geçirmenin ve Altar’ın soyunu kurutarak intikamını almak peşindeydi. Gosha, Altar’ın tek oğlu olan Tan’ın boynuna sihirli bir madalyon takarak onu büyüler ve kendine bağlar. Büyünün tesirinde kalan Tan’ın kaleyi terk edip kaybolmasının ardından ise Altar’ın ikinci oğlu Tarkan doğar. Tarkan’ın birinci yaşı şerefine düzenlenen ziyafet sırasında Kostok kaleye saldırır ve kaledeki herkesi kılıçtan geçirir. Kalede sağ kalan tek Hun olan süt annesi tarafından bir mağaraya götürülen Tarkan bir kurt tarafından 9 yaşına kadar mağarada büyütülür.
4
4